Автор
Woman.bg

Не пропускайте тази изложба на открито: "Копнеж по Италия", или как да се влюбиш в пътешествията веднага!

Да снимаш и да запечатваш мигове на радост и обич понякога е доста уморително занимание. Не и когато обаче апарата е в ръцете на опитен фотограф, който има око за всеки детайл. И ако се чудите за кого говорим - представяме ви Евгени Димитров. Освен истински фен на пътешествията, джаза и бохемския начин на живот, Евгени е от онези артисти, които са научили най-важното в занаята - една снимка може да разкаже сюжета на цял един живот. А защо не и на една епоха, на една страна, на един град?

Именно за това си мисля, докато разглеждам новата изложба на открито в градинката "Кристал" в центъра на София. Снимките са дело на Евгени Димитров и разказват нещо повече от истории. Това са снимки на емоции и тишина, фотоси, показващи колко е лесно да се влюбиш в красивата Италия.

Изложбата, озаглавена "Копнеж по Италия", се организира от италианския културен институт в София, съвместно с агенция БулФото и можете да я разгледате до 22 май 2020 г.

"Началото си тази изложба води от първите дни на социалното дистанциране в България. По времето, когато Италия понасяше първите удари на епидемията, забелязах как започва да се променя отношението към италианците по софийските улици. Много минувачи ги гледаха с подозрение и враждебност. Тогава реших да опитам да припомня доброто чувство, което винаги сме имали помежду си, от времето, когато всяка снимка от Италия, публикувана в социалните мрежи, носеше харесвания, усмивки и сърчица.

Започнах да публикувам във Фейсбук една по една снимки от своите пътешествия из Италия, заедно с кратък текст за някакъв любопитен и интересен факт от кадъра.

Публикациите веднага набраха популярност сред приятелите, и вярвам, че успях да запаля онова усещане, което ни кара да копнеем отново да отидем там", казва Евгени Димитров, управител на Агенция Булфото, който е автор на фотографиите и на текста към тях.

Изложбата се организира с любезното съдействие на Столична община, и ще сте луд, ако я пропуснете. Идете да я разгледате, а ако имате късмет, можете да засечете и автора. Да си побъбрите с него винаги е приятно изживяване, вярвайте ни - проверили сме!