Автор
Кристина Кирова

Нели Рангелова пред Woman.bg: Когато даваш любовта си на хората, винаги я получаваш двойно повече

Тя е винаги усмихната, красива, съвършена и пее не с гласа си, а с душата си. Тя е Нели Рангелова и освен любима певица на поколения българи, е и истински посланик на доброто. Тази неделя, 25-и септември, на събитието Race for the Cure в Южния парк ще имаме щастието да се докоснем до магията, която всеки път създава на сцената с неповторимите си песни и харизматично присъствие. Какво е вдъхновило Нели Рангелова да се превърне в посланик на каузата и да стане част от най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на женското здраве, днес имаме честта да научим лично от нея. Вижте какво сподели, специално за читателите на Woman.bg, слънчевата и неповторима Нели Рангелова:

- Здравей, Нели! Разкажи ни повече за каузата Race for the Cure и какво те вдъхнови да бъдеш неин посланик?

- С времето взех много сериозно решение, което изпълнявам стриктно - всяка година участвам в две благотворителни каузи. Специално за Race for the Cure мога да кажа, че участвам за четвърта година. Донякъде съм свързана с тази кауза, тъй като моята първа братовчедка премина през ада, наречен рак на гърдата и по тази причина съм наясно какво се случва с повечето дами, които минават през това. Race for the Cure е благотворително събитие с цел набиране на средства за профилактични прегледи, свързани с рака на гърдата, а те са наистина важни. Самото мероприятие представлява едно голямо бягане или ходене, зависи от физическите възможности на участващите, в Южния парк. Тази година събитието ще бъде проведено на 25-и септември (неделя). Всеки път се получава наистина хубав празник, а в същото време се правят и много прегледи, като дамите се записват предварително. Целта на бягането и ходенето е, срещу минимална такса, да бъдат събрани средства, с които да бъдат подпомогнати други дами от градовете, които нямат възможност да си позволят този профилактичен преглед. Каузата Race for the Cure е прекрасна и също така касае и много млади момичета, защото дори и дамите след 20-годишна възраст е добре, поне 1 път годишно, да ходят на такъв преглед или просто да се наблюдават. Мисля, че е много достойно България да участва в голямото семейство на Race for the Cure. Организацията и провеждането на събитието у нас е на наистина високо професионално ниво. Никой не е застрахован от тази болест, затова нека бъдем добри и да призовем повече хора да се включат в събитието. Колкото по-навреме бъде диагностицирана тази болест, толкова по-добри са шансовете за нейното лечение.

- Какво предстои сега на 25-и? Ще представиш новата си песен, съвместно с Невена Пейкова, разкажи ни повече за историята на вашия дует.

- Имам тази идея още от миналата година, когато направих дует с нашия прочут цигулар Веско Ешкенази. Аз съм доказал се на сцената изпълнител и реших, че ще бъде добре да направя колаборации с млади колеги и заедно да покажем, че трябва да има връзка между поколенията и че можем да си бъдем взаимно полезни. С Невена се запознахме по друг повод - тя ме потърси за участие в концерт. След това ѝ се обадих и я попитах: "Какво мислиш да направим с теб един дует?". Тя откликна веднага и ми предложи идея за песен, което беше много хубаво. Невена пише музика, пише текстове и това беше голямо преимущество. Виждахме се всеки ден - направихме музиката и текста и накрая се получи много хубава песен. Името ѝ е "Искам да съм като теб", но всеки я нарича "Счупено сърце", много е възможно да повтори историята на моята песен "Необясними неща", която всеки нарича "Мой стих". Надявам се "Искам да съм като теб" да има същото творческо дълголетие. Тя вече се приема много добре, любопитно е, че всеки възприема текста по различен начин. Радвам се, че имаме удоволствието да представим с Невена песента за пръв път на сцена, точно на 25-и в Южния парк на събитието Race for the Cure. Защото сме посланици на доброто.

- Винаги поддържаш отлична форма, а България те обича, не само заради песните ти през годините, но и защото винаги изглеждаш превъзходно. Каква е тайната ти да зареждаш публиката всеки път с толкова любов и положителна енергия?

- Ако може любовта ми към песента и към музиката да се нарече тайна, то тогава това е моята тайна. Смятам, че възможността човек да бъде на сцената, да дава и да получава любов от публиката, го кара да изглежда добре. Да се старае да вдъхва добри чувства, да изразява послания чрез песните си. Много съм щастлива, че през всичките тези години съм успяла да се докажа като такъв човек. Аз самата съм много позитивна и рядко изпадам в тъжни състояния. Бързо излизам от тях и не си позволявам да бъда повлечена от лоши мисли. Да, времето върви, нещата не са същите, тялото ти се променя, но в крайна сметка важен е духът на човека, както и желанието му да се грижи за себе си. Винаги, когато излизам на сцената, защитавам името си. Там аз съм Нели Рангелова и държа да бъда изрядна - от косата до връхчето на обувката. Но в нормалния живот съм Нели, пазарувам си сама и съм много контактна и пряма. Разбрала съм едно - колкото повече даваш любовта си към хората, я получаваш двойно повече.

- Следваш ли специален режим преди концерт и как преминава един твой ден, когато си в подготовка за голямо събитие?

- Първо - минимум една седмица преди събитието се обаждам на моя стилист, моя фризьор и моя гримьор, за да успея да ги ангажирам в един и същ ден. С екипа ми уточняваме визията ми, според събитието. Колкото до добрата форма - напоследък предпочитам да вървя повече, отколкото тренировките във фитнеса. Понякога следвам режим, като наблягам на салатите. Задължително се разпявам вкъщи, за да бъде гласът ми във форма. Обикновено, когато дойде денят на голямото събитие, почти не се храня от вълнение и пия много вода. Очаквам с нетърпение срещата с публиката и след това се чувствам много удовлетворена и щастлива.

Ако искате да бъдете част от каузата Race for the Cure, заповядайте тази неделя в Южния парк от 10 ч.