Автор
Woman.bg

Никълъс Кейдж на 59: Внимавай да не изгубиш най-хубавото нещо в живота си, само защото не си сигурен

Никълъс Кейдж – американският актьор със сините очи, любимецът ни от "Лице назаем" и "Да напуснеш Лас Вегас“ днес навършва 59 години! Истинското му име е Никълъс Ким Копола. Племенник е на великия режисьор Франсис Форд Копола и първи братовчед на София Копола.

"Трябваше да сменя името си, за да се освободя от това да се явявам на кастинги, носейки името Копола", споделя Кейдж. Избира новото си име под влияние на супергероя Люк Кейдж от известния комикс на Marvel. Интересува се от история, митология и древни цивилизации. Мечтае един ден да посети Великденските острови. Или да живее в Хонг Конг.

Става баща на 26 години, когато Кристина Фълтън ражда сина им Уестън Кейдж. Има и още един син - Кал-Ел, от Алис Ким. Дядо също става много рано – на 50 г. Бил е женен за Лиса Мари Пресли и Патриша Аркет. Състоянието му се възлиза на около 150 млн. долара.

Той е една от най-щедрите звезди на Холивуд. През 2006 г. дарява 2 млн. долара на „Амнести Интернешънъл“ в помощ на децата войници. Има Ламборгини, което е принадлежало на Али Реза Пахлави, син на последния ирански шах.



Ето и няколко мъдрости от Кейдж:

"За да бъдеш добър актьор, трябва да си нещо като престъпник – трябва да искаш да нарушиш правилата и да се бориш за нещо ново."

"Всичко, което правим, оставя отпечатък върху нечий живот."

"Краят на света е в нашите ръце. И умове. Ние можем да се спасим. Или унищожим. И от нас зависи как ще подходим към тази отговорност."

"Не можеш да правиш изборите в живота си според това, което другите мислят за правилно. Трябва да се вслушваш в гласа на собствената си съвест."

"Един от плюсовете на това да остаряваш, е, че си поставяш някои граници. Не само какво не трябва да правиш, а и какво не ИСКАШ да правиш."

"Страстта за мен е много важна. Влагам страст във всяко нещо, което правя. Ако спреш да се наслаждаваш на нещата от живота, те очаква само едно – депресия. Мисля, че съм наследил това от баща си – той винаги се вълнуваше от нещо."

"Плача много. Емоциите ми лесно излизат на повърхността. Но никога не пия успокояващи, дори и най-безобидни. Искам да изживявам всяко чувство, каквото и да е то, в пълния му спектър, защото това ми помага да съм по-добър актьор."

"Внимавай да не изгубиш най-хубавото нещо в живота си, само защото не си сигурен."



Четете още: 25 урока за свалка от Адриано Челентано