Остават броени дни до премиерата на дългоочакваната фентъзи драма „Линия на смъртта“ (Flatliners), в една от главните роли на която ще видим канадската актриса с български корени Нина Добрев.



Филмът е мащабна продукция с впечатляващия бюджет от над 20 млн. долара и е римейк на едноименната лента от 1990 г. с участието на Джулия Робъртс, Кийфърд Съдърланд, Кевин Бейкъм и Уилям Болдуин.

Сюжетът на „Линия на смъртта“ се върти около петима студенти по медицина, обсебени от страстното желание да се гмурнат в неизследваните дебри на подсъзнанието, озовало се на прехода между живота и смъртта. За целта те спират сърцата си, изпадайки в състояние на временна кома, за да преживее всеки един от тях близък контакт с отвъдното.



27 години по-късно Кийфърд Съдърланд отново участва във филма, но, разбираемо, този път в друга роля.
Сред останалите актьори, с които нашето момиче си партнира, са Елън Пейдж (с номинация за Оскар през 2008 г.), Диего Луна и др. Режисьор на кинолентата е Нилс Арден Оплев (“Мъжете, които мразеха жените”, „Мr. Robot“), а продуцент – Майкъл Дъглас.

Като един вид анонс или намигване към предстоящата премиера на най-новия си филм, неотдавна Нина Добрев сподели в социалните мрежи: “Какво се случва с нас, след като умрем?”.

Линия на смъртта“ е втората голяма изява за тази година на звездата от „Дневниците на вампира“ след екшън трилъра „Трите хикса: Отново в играта“, в който компания на нашата любимка правеше друга бляскава холивудска звезда – Вин Дизел.