Автор
Кристина Кирова

Орлин Павлов: Заснемам всяка стъпка на дъщеря ми Елизабет

В очакване на лятото и неговите топли дни се срещаме с едно от горещите имена на българския шоубизнес - Орлин Павлов. Искаме да го попитаме за първите му мигове с дъщеря му Елизабет, а също и за ролята на детските филми в живота на най-малките. Поводът да го направим е предстоящата премиера на филма "Сами вкъщи 2". В нея отново ще чуем гласа на Орлин, който дублира главния герой - безстрашния Макс.

Какво е да си млад баща, преуспяващ в кариерата си на музикант и актьор, както и още любопитни подробности, ще научите в следващите редове.

- Каква е тайната на добрия дублаж? По-трудно ли е да изразиш емоциите на героя единствено с гласа си?

- Дублажът е нещо изключително сложно. Има хора, които дублират от години и са изключително добри. Те са много големи имена със страхотни гласове, интонация, дикция и всичко останало, което може да се сетиш. Когато дублираш във външна продукция нещо, което е готово, изиграно и направено специално за самите актьори и после аниматорите са работили по него, за нас е още по-трудно, защото ние трябва да уловим цялата емоция. Трябва да наподобим гласа, тембъра на артиста, да сме абсолютно точни. Много е важно какъв е преводът и общо взето е една сложна работа, която с добър екип накрая се получава страхотно. Често работя с „Александра Аудио“, които са страхотни професионалисти. Наистина дублажът е труден и много полезен процес за един актьор, но после когато седнеш в киното, видиш готовата продукция и чуеш какво сте свършили всички, ти става много хубаво.

- Кой е любимият ти анимационен филм от детството?

- Естествено „Цар Лъв“! Когато бях много, много малък обичах „Тримата глупаци“, който ще си остане може би най-великият, „Ну, погоди“ и всичко, което пускаха по „Сънчо“ всяка вечер. Още си спомням песничката и от „Мечето Ръкспин“. Много е важно какво гледат децата, защото то остава завинаги в съзнанието им.

- Коя е най-голямата промяна, която настъпва в живота на един млад баща?

- След като се появи детето, всичко се променя. Всяко нещо зависи от това малко същество, което се е появило и започваш да се съобразяваш с него. В началото може би е трудно да си в ритъма, в който си бил преди това. Всички си мислят, че нататък става по-лесно, но се оказва, че когато детето започне да се движи, всъщност става още по-сложно. Но това е много хубаво, защото изживяваш ценни мигове, които сега имаш възможност да запечаташ. Когато аз бях малък, нямаше камери и нямам видеа от детството, но в момента заснемам абсолютно всичко.

- Как разбра, че Диана е твоят човек, с когото искаш да създадеш семейство?

- Това се разбира постепенно, когато започнете да живеете заедно и виждаш неща, които си търсил в други жени и не си намирал до момента. Много е важно спокойствието, отношението, разговорите... В крайна сметка с времето осъзнаваш, че с този човек можеш да имаш семейство.

Четете още: Няма формула за изящно лице. Просто се раждаш Невена Коканова...