"Драги читателю, в момента държиш в ръцете си моя живот!", така започва автобиографичната книга на Димитър Бербатов, озаглавена "По моя начин".

Неговата история не е измислица. Тя е от истинския живот и както често става в него, някои от ситуациите нямат щастлив край. На пръв поглед това звучи тъжно, но само на пръв поглед. Всъщност трудностите те правят силен и те изграждат.

В книгата Бербо не е спестил тези трудности. Той разказва как те са го научили да разбира живота. "Всеки, който прочете книгата, ще разбере кой е един от начините да успее", призна футболистът по време на официалното ѝ представяне.

Първите страници са посветени на детството му и на... укротяване на опърничавата топка. Следва периодът му в любимия ЦСКА, а след това пътят от "Българска армия" до "Манчестър Юнайтед".

В книгата Бербатов е направил нещо, за което иначе не говори в интервюта. Той е публикувал снимки от личния си архив с трите най-близки жени до него - двете му дъщери Деа и Елиа, както и с половинката си Елена. Има още и фотоси от бебешките му години, както и такива на родителите му и по-малкия му брат Асен.

"Доста хора ще се разпознаят. Други съм предупредил, че ще бъдат в книгата, да не се учудват", обяснява Митко. Той поясни пред журналисти, че все още не слага край на кариерата си, а когато официално каже "СТОП" на футбола, то тогава всички ще разберат.

Бербатов призна също, че обмислял създаването на тази книга в продължение на 2 години и довери, че не е очаквал да бъде толкова трудно.

Дали всичко това си е заслужавало, съвсем скоро ще си проличи от интереса към книгата. Ако съдим обаче по премиерната ѝ дата, то можем да кажем, че българинът чете. И то чете много. Дълга опашка се изви в столичния мол пред книжарницата, където беше премиерата.

Почитатели на Бербо, сред които и много дами от 5 до 50-годишна възраст, търпеливо изчакаха реда си, за да стигнат до своя любимец, който в продължение на 5 часа слагаше своя параф върху книгата и се снимаше с всеки от бъдещите си читатели.

Чакащите бяха толкова много, но това не развали настроението на почитателите на футболиста, които показаха възпитание и не правеха опити за предреждане. Докато се редят на извилата се опашка, мнозина започнаха да четат книгата, още преди да стигнат до срещата си с Бербатов. Сред феновете имаше и такива от фен клуба на "Манчестър Юнайтед" в София.

Много деца, майки с колички и не малко господа изчакаха своя миг, за да се докоснат до футболиста, чието име е давало поводи за гордост и символ за България в чужбина.