Автор
Woman.bg

Поклон! Майкъл Джексън днес щеше да навърши 65 години

Стилът и музиката му го превърнаха в икона. Образът му е един от най-разпознаваемите в света. А знаменитата му "лунна походка" живее самостоятелен живот.... Кралят на попа Майкъл Джексън днес щеше да навърши 65 години.

Разтърсван от скандали, финансови проблеми и съдебни процеси през последните години от живота си, Джако въпреки всичко ще бъде запомнен на първо място със своята уникална музика, с която остави отпечатък в историята на това изкуство и в сърцата на милиони фенове по целия свят.
В чест на рождението на любимия ни артист сме подготвили списък с едни от най-интересните и вероятно непознати факти от биографията на Джако.

Майкъл Джексън е най-успешният изпълнител в историята на поп музиката, носител на 15 награди "Грами" и 17 номер едно сингли. 25 пъти е включван в Книгата на рекордите на Гинес.

Броят на записите на Джексън, продадени по света (албуми, сингли, колекции и др.), е над един милиард копия.

Майкъл Джексън се е оприличавал с Човека-паяк. Когато Marvel Comics банкрутира през 90-те, Майкъл се опитва да купи компанията, за да реализира мечтата си - да изиграе главната роля. По-късно през 2002 г. ролята на Спайдърмен беше изиграна от Тоби Магуайър.
Оказва се също, че легендарният певец се е явявал на кастинг за ролята на професор Ксавие от „X-Men“. По-късно актьорът Патрик Стюарт е избран за ролята.

Майкъл е познат със своята "лунна походка" и "наклонът" (The Lean), още известен като Antigravity. За този негов емблематичен трик са създадени и патентовани специални обувки, "залепящи се" за сцената.

View post on Instagram
 

За първи път Майкъл Джексън показва уникалната „лунна походка“ през май 1983 г. в популярно телевизионно шоу. От този ден нататък, тя се превръща в запазена марка на певеца.

Майкъл Джексън е първият афроамериканец, който се появява по MTV.

Любимият домашен любимец на Майкъл Джексън е шимпанзе на име Bubbles. С него той се появява на червения килим, пътува по турнета и се храни на една и съща маса.

Майкъл Джексън има две звезди на Алеята на славата в Лос Анджелис. Едната звезда принадлежи на него, другата - на групата "Джаксън 5". Нещо повече, на 26 години Майкъл Джексън става най-младият певец, който е получил звезда на Алеята на славата.

Хитът на Джексън They Don’t Care About Us показва, че расизмът и расовото неравенство продължават да съществуват и остават проблем в обществото. В песента музикантът критикува американските ценности и идеология.

Поради факта, че Майкъл е тъмнокож артист, някои радиостанции не искат да пускат песните му в ротация през 1983 година. Песента Beat It е единственото изключение, само защото китарното соло е изпълнено от Еди Ван Хален, лидерът на рок групата Van Halen.

Любимият анимационен герой на Майкъл Джексън е бил Пинокио.

Освен шимпанзето Бабълс, Майкъл Джексън имал и две лами - Луис и Лола, както и агне на име Мистър Тибс.

Кръстник на двете деца на Майкъл Джексън е Маколи Кълкин.

След Мадона и Елвис Пресли, Майкъл Джексън има най-много восъчни фигури в музеи на Мадам Тюсо по света.

Всеки знае, че Майкъл Джексън е Кралят на попа, но малко хора знаят, че за първи път той е наречен така от Елизабет Тейлър, когато тя му връчва наградата за „Артист на десетилетието“ през 1989 г.

Той, всъщност, е истинският крал на Западна Африка. Майкъл е удостоен с височайшата титла от жителите на Габон и Кот д’Ивоар през 1992 г.

В деня на смъртта на Джаксън (25 юни 2009 г.), социалната мрежа Twitter, уебсайтът на Уикипедия и американският новинарски сайт AOL едновременно се сриват, заради прекомерно натоварване и посещаемост.

View post on Instagram