Автор
Woman.bg

Популярни личности налагат четенето на книги като мода

„Модерно е да се чете“ е кампания, създадена с цел да призове хората, които обичат да четат книги, да споделят с други това приятно и полезно занимание. Това може да се случи, като постват снимки с любимите си четива в личните си профили в социалните мрежи.

Георги Тошев

Веднага след създаването си инициативата привлече активно четящите, които се включиха с интересни постове, цитирайки най-силните моменти от своите любими книги.

Диляна Попова

От друга страна, таргет група са също активните младежи в социалните мрежи, които четат малко или изобщо не го правят. Тези, които се влияят от налаганите във виртуалното пространство моди. Неслучайно мото на инициативата стана „Троянският кон в света на нечетящите“.

Деси Зидарова

Кампанията бе активно подкрепена и от над 30 популярни лица от всички сфери на обществения живот. Част от тях се включиха в инициативата с любима книга, а други го направиха, като се снимаха с тишърта на „Модерно е да се чете“.

Невяна Владинова

Като лица - примери за подражание, които имат силата да създават „модите“ и да въздействат на младите, всеки от тях с особен ентусиазъм застана зад каузата за едно по-добро и четящо бъдещо поколение.

Орлин Горанов

Организаторите използваха влиянието и на световни личности, като създадоха тишърти, които изобразяват техни цитати, свързани с книгите. Теодор Рузвелт е опитал да обясни на света, че книгите са го изградили като успешен политик: "Аз съм част от всичко, което съм прочел". Джаки Кенеди е казала: "Има множество малки начини да разширите света на детето си. Любовта към книгите е най-добрият от тях". Няма как да не споменем и култовият цитат на неповторимия български актьор Тодор Колев: „Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги“.

Алисия

„Модерно е да се чете“ бе подпомогната и от редица български издателства, които предстоят да подарят някои от хитовите си заглавия на последователите на кампанията. В следващите няколко месеца организаторите ще зарадват феновете и с много други подаръци.

Борил - синът на Диляна Попова и Асен Блатечка

Единственото, което ще трябва да направят, за да се сдобият с награда, е да се снимат с любимите си книги, а подробностите ще бъдат обявени в социалните мрежи.

Диана Любенова и Жени Марчева

„Забелязах, че активно четящите книги са хора от определени социални кръгове, но те малко или много изолират всички останали. Много от тях казват „ние, четящите“ и „вие, нечетящите“. Затова създадохме кампания, която да обедини всички. В групите на „Модерно е да се чете“ няма разделения и всеки е добре дошъл. Там всеки може да научи нещо ново и защо пък да не хване и първата си книга в ръка“, коментира създателят на кампанията Иван Комита.

Христо Мутафчиев

Тази година един от най-успешните летни културни фестивали „Арт Поток“, който се провежда в Царево и Лозенец, подкрепи „Модерно е да се чете“ и го превърна в свой партньор.

Деси Бакърджиева

„Модерно е да се чете“ се осъществява с безвъзмездната подкрепа на ПР агенция „IGM“, фирмата за дигитален маркетинг „Hashbook” и клуб „Hacienda Beach“ в Лозенец.

Веси Бонева

Боро Първи

Джена

Дани Спартак

Ева Веселинова

Рафи

Поли Генова

"Мърда бойз"

Маги Джанаварова

Ива Екимова

Илиана Лазарова

Жана Бергендорф

Михаела Филева

Любо Киров

Мартин Колев

Маги Джанаварова

Мария Лалева

Ваня Щерева

Юлия Юревич

Коко

Рене Карабаш

Четете още: Научи детето да обича четенето и ще му подариш целия свят