Автор
Woman.bg

Разходка из декорите на сериала "Проект Синя Книга"

Документалната поредица Cinema Confidential продължава да ни среща с главни действащи лица от снимачната площадка на хитовия сериал “Проект Синя книга” във Ванкувър, Канада. Този път сценографът Рос Демпстър ще ни предложи ексклузивна обиколка из декорите. Започва от централата на Синя книга, където са офисите на главните герои, а след това ще се насочи и към къщата на учения – доктор Хайнек, както и апартамента на военния капитан Майкъл Куин. Рос ще разкаже подробности за периода 1952 година, когато се развива действието и как се вдъхновява за всеки един детайл от сградите и стаите.

Сценографът ще ни пренесе и в изградения от екипа военен кораб Уисконсин, който е много важен за част от епизодите този сезон. Екипът създава и пристанище за подводница, както и мостик. “Мостикът е малко по-различен от този на истинския военен кораб, за да стане по-лесно за снимане. Всичко това е построено от нищото и то за много кратко време, имахме само три седмици да го сътворим.

Използвали сме всякакви части, ако погледнете тук, ще видите тези въжета, които сме ги боядисали да изглеждат като електрическите кабели от онова време,” разказва Рос.

Пренесете се на разходка из декорите на “Проект Синя книга” тази седмица в Cinema Confidential. Втори сезон на сериала се излъчва всеки четвъртък от 22 часа, а повторенията са от 23:45 всяка събота по канал Epic Drama.



Следете Cinema Confidential тук:
www.cinema-confidential.com
https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential
https://www.facebook.com/cinemaconfidential/
https://www.instagram.com/cinemaconfidential/

Автор: Станислава Айви