Робърт де Ниро: Мъжът, с когото всяка жена иска да излезе на вечеря

17 август 2022 | 00:59
35724
6
Getty Images
6

Той вече е легенда в киното. Има неподражаем стил и визия, които трудно се забравят. Той е уникален, харизматичен и талантлив мъж с невероятно чувство за хумор, с който всяка жена би искала да излезе на вечеря. Има и една бенка, която изцяло го отличава, така че да не можеш да го сбъркаш. Да сигурно вече се досещате, че днешният ни рожденик е самият Робърт де Ниро. Днес той навършва 79 години. Актьорът, превъплътил се в ролята на младия Вито Корлеоне, за която получава заслужен "Оскар", е роден в Манхатън, Ню Йорк. Още от малък се увлича по актьорството - на десет години вече знае, че иска да стане актьор. Като тийнейджър започва сериозно да се занимава с актьорство и получава първите си роли сравнително лесно. „Оценявам, че просто имах късмет“, казва Де Ниро.

Негови са и думите: „Всяка сутрин, когато погледна в огледалото, си мисля - какво по дяволите ще правя днес отново с това прочуто лице?“. Те са в отговор на въпрос „Какво е да си жива легенда?“
Де Ниро като младия Вито Корлеоне

Де Ниро, носител на два Оскара (за "Kръстникът II" и "Разяреният бик"), е вдъхновил стотици актьори, а неговите кумири са  Марлон Брандо, Монтгомъри Клифт и Джеймс Дийн. За личния му живот се знае малко и все пак...Оказва се, че той не е бил подминат от манията по белия прах. Има спекулации, че на върха на славата си актьорът се е отдавал на кокаинови оргии и на афери с жени с предимно тъмен цвят на кожата. Твърди се и, че е пленил сърцето на не една холивудска звезда – сред тях са Ума Търман, Уитни Хюстън и Наоми Кембъл.Най-култовите роли на Де Ниро, с които той завинаги ще остане в историята на киното, са във филмите: „Кръстникът 2“, „Разяреният бик“, „Шофьор на такси“, „Ню Йорк, Ню Йорк“, "Казино", "Нос страх", "Добри момчета", "Ловецът на елени", "Жега", "Недосегаемите", "Запознай се с нашите", "Запознай ме с вашите", "Последният пенсионерски запой" и още много и много.Ето и някои мъдри думи от великия актьор:

1. Времето върви. Така че, каквото и да се каните да направите, направете го. Веднага. Не чакайте.

2. Обичам да се срещам с нови хора. Това не е заради самото запознанство, а защото намираш някого, който ти подхожда идеално.

3. Едно от най-хубавите неща на актьорската професия е, че ти позволява да изживееш живота на други хора, без да се налага да платиш цена за това.

4. Най-трудното нещо при славата е, че хората винаги се отнасят мило с теб.

5. Няма нищо по-иронично и противоречиво от самия живот.
6. Има три вида хора - част от проблема, част от пейзажа и част от решението.

7.  Хората не се стремят да покажат чувствата си, стремят се да ги скрият.

Робърт де Ниро днес навършва 74 години

Коментари

6 Мина Милева
  17 август 2022 | 14:07 отговор
 

Беше пич, докато не почна да ругае Тръмп и тогава разбрахаме че повечето актьорчета от Холивуд са скъпи пpocтuтутки на повикване.

 
5 Ира Маркова
  17 август 2022 | 09:15 отговор
 

Увлечен е по създаването на безполезни мелези

 
4 Шиши
  15 ноември 2021 | 12:04 отговор
 

Ех злоба,ех завист няма край.

 
3
  18 август 2021 | 09:47 отговор
 

Скапан дядка с неговите мафиотски маймунджелъци.

 
2 KOKO
  17 август 2021 | 15:35 отговор
 

GOLJAM PI4,ZELAJA MU ZDRAVE I DALGI GODINI PALNOZENEN ZIVOT!

 
1
  17 август 2021 | 14:50 отговор
 

"Мъжът, с който" бе, травестите неграмотен

 
 
грамотен
12 декември 2021 | 17:54

Как ще е "мъжът, с който"??? Само това, че има "с" преди това, трябва да ти е достатъчно да се сетиш кое е правилното...

 
грамотен
12 декември 2021 | 17:54

Как ще е "мъжът, с който"??? Само това, че има "с" преди това, трябва да ти е достатъчно да се сетиш кое е правилното...

Добави Коментар

Най-четени