Автор
Woman.bg

Родопски драматичен театър търси млади драматурзи от страната и чужбина

Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" предприема няколко онлайн акции през следващите седмици и месеци. Една от тях е насочена към българските драматурзи в страната и чужбина и е наречена под надслов РДТТ (Родопски дебют на театрални текстове).

Всеки пишещ за театър човек ще има възможност да изпрати непубликувана своя пиеса, на която организаторите на инициативата ще дадат платформа за живот. Избраните творби ще бъдат представени под формата на сценично четене с част от актьорите на Родопски драматичен театър и излъчени на живо през страница на театъра.

Препоръчително е кандидатите в началото да изпращат текстове с не повече от пет персонажа, за да се спазят максимално добре препоръките за събиране на малко хора на едно място, ако реализациите започнат преди отмяната на извънредното положение в страната.

Надяваме се тази акция да открие чудесни автори и пиеси и да ги запознае с целия български театрален контингент. Изпращайте предложенията си на sonja.yosifov@teatarsmolyan.com, rdt_smolyan@abv.bg или на фейсбук страницата на театъра тук. Краен срок няма, има само начален и той е точно… сега!

*РДТ си запазва правото да отложи или отмени всяка инициатива, ако тя не съответства на актуалните към момента забрани и/или препоръки на Националния оперативен щаб, Министерски съвет, Министерство на културата и Община Смолян. Публика няма да бъде допускана на тези представяния преди забраната за посещение на културни институти да бъде отменена.