Автор
Woman.bg

Романтичен графит на Банкси за Свети Валентин трогна света

Британският стрийт художник Банкси отново зарадва феновете си с графит. Рисунката се появи на стената на къща в квартала "Бартън хил" в град Бристол преди Деня на Свети Валентин. Банкси нарисува момиченце със забрадка.

View post on Instagram
 

То държи във вдигнатата си ръка прашка, сякаш току-що е стреляло. Накрая на траекторията на прашката е изобразено червено петно от пластмасови листа и цветя, съобщи „Ройтерс“.

Банкси, който пази своята самоличност в тайна, е известен със своите социално ангажирани графити. Името, рождената му дата и родното му място не са напълно ясни, защото самият художник предпочита да остане в сянка. Припомняме ви, че през юли миналата година репортерът на Ай Ти Ви Робърт Мърфи разкри, че е открил видеоматериал, на който е заснет предполагаемият Банкси.

Материалът от 2003 г. включва интервю с неназован художник с бейзболна шапка на главата. Долната част на лицето му е покрита с тъмен плат, но очите, челото и косата му се виждат отчетливо.
„Маскиран съм, защото всъщност не може да си графити художник и след това да огласиш самоличността си“, категоричен е художникът. Интервюто с предполагаемия крал на стрийт арта в това видео е с времетраене 35 секунди.

*През февруари раздаваме подаръци. Искаш ли да спечелиш два парфюма? Xаресай нашата Инстаграм страница от тук!