Автор
Woman.bg

Сара Джесика Паркър: Вселената невинаги играе честно, но има чувство за хумор

Днес очарователната и неповторима Сара Джесика Паркър празнува своя рожден ден. Вярвате или не, звездата от „Сексът и градът“ навършва цели 59 години.

Синеоката красавица е родена на 25 март 1965 г. в Нелсънвил, САЩ. Тя може да се похвали и с един от най-дълготрайните бракове в Холивуд. На 19 май 1997 г. Паркър се омъжва за актьора Матю Бродерик и до ден днешен двамата са неразделни.

Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик с първородния им син - Джеймс Бродерик, 2012 г.

Двамата имат син – Джеймс, роден на 28 октомври 2002 г. На 22 юни 2009 г. щастливата двойка посреща на бял свят и близначките Марион Лорета Елуел и Табита Ходж, износени от сурогатна майка.

Сара Джесика Паркър е носителка на две награди „Еми“ и четири награди „Златен глобус“. Номинирана е за награди „Сатурн“ и „Сателит“.

Известни продукции с нейно участие са „Меден месец във Вегас“, „Точен прицел“, „Ед Ууд“, „Клуб Първа съпруга“, „Марсиански атаки“, „Камъкът на раздора“, двата пълнометражни филма „Сексът и градът“, „Бягство от планетата Земя“, сериалът „Клуб Веселие“ и др.

Най-голям успех и слава обаче ѝ донася ролята на Кари Брадшоу – главната героиня в американския сериал „Сексът и градът“ - един от най-революционните сериали през 90-те и първото десетилетие на 21 век, който смело преобърна представите на жените за отношенията между двата пола, за приятелството и връзките, за секса, брака, модата и начина на живот.

В чест на любимката на милиони фенки на сериала подбрахме част от най-любимите мисли на Кари Брадшоу, превърнали се в девиз на модерната жена от всички краища на света:

"Похарчила съм 40 000 долара за обувки, а нямам къде да живея. Буквално ще се превърна в жената, която живее в обувките си."

"Ние с теб толкова приключихме, че ни трябва нова дума за това."

"Истината е, че понякога е наистина трудно да се върви в обувките на необвързано момиче. Ето за това са нужни наистина специални обувки, които да направят разходката по-приятна."

"И тогава го осъзнах, двадесет-и-няколко-годишните момичета са прекрасни, докато не видиш някоя от тях с мъжа, който е разбил сърцето ти."

"Обичам парите ми да бъдат закачени там, където мога да ги видя - в гардероба си."

"Мисля си, че топките за мъжете са като чантите за жените. Това е просто малка торбичка, но се чувстваме голи без тях."

"Вселената невинаги играе честно, но има добре развито чувство за хумор."

"Ние с теб сме като тази червена стена - на теория звучи добре, но на практика просто не се получава."

"Ами добре?! Той каза "Ами добре!". Започвам да си мисля, че проблемът е не, че си предложила, а че си му предложила и той е отговорил "Ами добре!"

"Боже мой! Знаете ли какво е това? Това са "Маноло Бланик Мери Джейн". Мислех си, че са градски обувен мит."

"Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред."

"Никога няма да бъда жената с перфектната прическа, която носи бяло, без да се изцапа."

"Ако си уморен, взимаш си почивка, не се местиш в Напа."

"Аз имам стил и той не включва гащички с камъчета."

"Когато се преместих в Ню Йорк, бях разорена. Понякога си купувах Vogue вместо вечеря. Чувствах се по-нахранена."

"Не разбирах и дума от това, което тя казваше, но имах чувството, че притежавам всичко италианско, което имах нужда да познавам: Долче, Долче, Долче."

"Красотата е краткотрайна, но апартамент над парка с контролиран наем - това е вечно!"

"Търся любов. Истинска любов. Абсурдна, всепоглъщаща, да не можем да живеем един без друг, такава любов."

"Мислех си, че хората, които седят сами в Старбъкс и работят на компютрите си, са претенциозни позьори. Сега знам, че те просто скоро са заживели с някого."

"Преди да си необвързан означаваше, че никой не те иска. Сега означава, че си красив, секси и имаш нужда от време да решиш какъв искаш да е животът ти и с кого да го прекараш."

"Казват, че нищо не е вечно. Мечтите се променят. Сезоните идват и си отиват, тенденциите също, но приятелството никога не излиза от мода."

"Във всяка връзка идва момент, в който романтиката се оттегля и дава път на реалността."

"В крайна сметка сезоните се менят, както и градовете. Хората идват и си отиват от живота ти. Но е успокояващо да знаеш, че тези, които обичаш, винаги ще са в сърцето ти. И, ако си късметлия, ще са само на един полет разстояние."

"Мъжете, които са прекалено красиви, никога не са добри в леглото. Просто никога не им се е налагало да бъдат."

"Това е като загадката на Сфинкса. Защо има толкова прекрасни неомъжени жени и толкова малко страхотни неженени мъже?"

Четете още: Героините на “Сексът и градът” 20 години по-късно