Автор
Woman.bg

Сексът е истинската революция – само той прави всички равни

Бившата порноактриса Саша Грей предизвиква читателите да прекрачат общоприетите и вътрешните си граници с роман, който скандализира света!

Сексът продава. Може да обвиняваме Е. Л. Джеймс или някой друг, но откакто „Петдесет нюанса сиво” се продаде в милионен тираж по целия свят, издателите се впуснаха в търсене на наследника, на следващия еротичен бестеселър, който ще ни изкуши и ще ни накара да се изчервим.

Погледите на всички в момента са отправени към Саша Грей. Една от най-известните порнозвезди сменя попрището и пише своя първи роман - откровено и без цензура за женските и мъжките сексуални фантазии, за плътските желания и за тайните еротични клубове на елита.

„Чела съм много еротични романи, но не можах да се идентифицирам с героините в никой от тях. Не мога да разбера защо на нормалните жени не е позволено да имат садо-мазохистични фантазии. Исках да напиша история за силен женски персонаж, за героиня, която не е наивна по отношение на секса. Да създам образи, които са част от света на фантазиите, но не желаех да пиша за жената клише, която чака Идеалния мъж. Главната героиня не е невежа в сексуално отношение, но има още много да учи.”

Грей смята, че това, което може да е извратено за една жена, за друга може да е най-красивото и вдъхновяващо нещо. Колкото повече разчупваме тези бариери, толкова по-добре ще е за всички жени.

Анотация

Първо.
Не се обиждайте от нищо, което ще прочетете на следващите страници.
Второ.
Оставете задръжките си на прага.
Трето, и най-важното.
Всичко, което ще видите и ще чуете от тук нататък, си остава между нас.
Добре. Сега, да скачаме в дълбокото...


Катрин е студентка по филмова режисура, преследвана от сексуалните си фантазии –силно възбуждащи, но и странни, дори плашещи, които я карат да си задава въпроси... Във филмите „Дневна красавица“ и „Широко затворени очи“ тя открива част от отговорите. Но нейната неудовлетвореност и запознанството й с много по-освободената в сексуално отношение Анна я отвеждат в свят на свръхбогати и влиятелни хора, които се събират в тайни клубове, за да осъществяват своите дълбоко скрити сексуални желания. Тези нови преживявания носят на Катрин неподозирани наслади, но също така заплашват да унищожат всичко, на което тя държи. Само за един миг животът й се променя и от света на киното Катрин се озовава във вихъра на сексуална оргия, където болката и насладата са едно, където няма граници между нормално и извратено – Обществото на Жулиет! Това е тайното убежище на част от политическия елит, което следва традициите на древен култ и неговите сексуални практики.

Но никога не знаеш кой стои зад маската...

Дата на издаване: 05.08.2013 г.
Цена 12,00 лв.
Страници: 240
Преводач: Паулина Мичева
Издателство: Кръгозор


За авторката Саша Грей - неразкаялата се порнозвезда

Девствена на 16, актриса в хардкор порнофилми на 18, оттеглила се от порноиндустрията на 21, а на 25 – устремена към Холивуд и издала вече първия си роман. Това ли е крайният феминизъм?

Родена като Марина Ан Ханцис през 1988 г., тя израства в беден район в Северна Калифорния. Родителите й не са очаровани, когато се впуска в избраната от нея кариера. Майка й я умолява всеки ден да се откаже. А баща й? „Той ми каза да не позволявам да ме прецакат.”

Грей разказва, че е била добра в училище и първоначално е искала да се заеме с някакъв бизнес, но илюзиите й бързо са разбити. „Видях всички онези хора, по-големи от мен, взели дипломите си и степените от университет, но неможещи да си намерят работа, винаги в дългове заради студентските си кредити. Не исках да бъда робиня, не желаех да се пускам по това течение, да стана поредното зомби. Затова се огледах и избрах порното”.

На 18 години тя става Саша Грей – име, което заимства от певеца в една от любимите си рок групи и от романа „Портретът на Дориан Грей” на Оскар Уайлд – и се впуска в порноиндустрията. „Не беше случайно, бе напълно съзнателно решение. Исках да участвам и да се изявявам, да проуча идеята, че една жена може да бъде агресивна, вълнуваща се от секса, „мръсна” също като мъжете. Исках да покажа, че е нормално да харесваш екстремния секс, както е нормално да харесваш и съвсем традиционния секс. Всичко зависи от теб самия.”

Като тийнейджърка Саша се интересува от света на BDSM – системата на нетрадиционни сексуални отношения, основана на ролеви игри на господство и подчинение (bondage, discipline, sado-masochism). Тогавашното й гадже обаче не проявява такива желания, а приятелите й смятат, че интересът й е извратен. „Не знаех къде мога да отида, за да срещна хора с подобни вкусове”, казва тя. И после осъзнала, че порнографията е възможен вариант. „Исках да проуча интересите си по един безопасен начин, но освен това исках да внеса нещо ново в порното, да променя това, което виждах на екрана”.

Между 2006 г. и 2009 г. Саша Грей участва в над 200 филмa за възрастни. И не просто какви да е филми за възрастни, а толкова екстремни хардкор порнофилми, че е обявена за „най-впечатляващата сексуална изпълнителка в своя бранш”.


Саша прави нещо, което малцина порноактриси успяват – преминава границата на масовото забавление и влиза в истинското кино. Участва в тв сериала Антураж и във филма на Стивън Содърбърг The Girlfriend Experience. Самата Саша признава, че голямата й мечта е да има по-сериозна филмова кариера, но не знае дали ще й бъде позволено, като се има предвид миналото й.

Грей се е изявявала в клипове на Еминем и „Смашинг Пъмпинкс”, свири в готик банда, прави документална фотографска сесия за живота и кариерата си. А сега издава и първия си еротичен роман. „Обществото на Жулиет” ще излезе на българския пазар на 5 август 2013 г.

„Обществото на Жулиет” на голям екран

Интересът към романа „Обществото на Жулиет” е огромен – книгата ще бъде публикувана в над двайсет държави, а Холивуд веднага поиска правата за филмирането й.

На въпрос коя актриса би искала да види в главната роля, Саша отговаря: „Бих искала Дженифър Лорънс или Миа Вашиковска да изиграят главната героиня”. Със своите красиви черти и прекрасна фигура самата Саша може с лекота да бъде Катрин.

Очаква се филмът по „Обществото на Жулиет” да бъде сериозен конкурент на екранизацията на „Петдесет нюанса сиво”. „Грей рамо до рамо с Грей? Хм, това вече е една неприлична мисъл...”