Шеметен спектакъл от балет Тодес

10 януари 2013 | 11:34
2627
0
0

С поредното си гостуване в България руснаците от балет "Тодес" ще ни върнат два века назад, правейки ни съпричастни на Бородинската битка.

На сцената с ожесточеност ще се "сблъскат" френската армия на Наполеон Бонапарт и руските войски водени от ген. Михаил Кутузов.

Танцът е посветен на 200 годишнината от Бородинската битка и за първи път е представен 2012 г. в Санкт Петербург.


В разнообразната програма освен драматизъм има и няколко хумористични, театрално – танцови постановки с участието на зрители от публиката.

За любителите на високите скорости и високия клас автомобили е включен танц, подготвен специално за закриването на Формула 1.

Въпреки успеха на новата програма "ATTENTION", главният хореограф на балета Алла Духова е запазила 4 емблематични и любими на публиката по света и унас танца от старата програма.

Новата програма "ATTENTION"

Един от тях е "Тодес танго" – неподражаемата интерпретация на пламенния танц, призната дори от аржентинските балет майстори като отделен вид танго!

"Тодес танго"

В ретроспекция на изкуството им ще видим "увертюра" - танц в който се съчетават за първи път класически балет и ъндърграунд хип – хоп, "самая опасная" (най - опасната), където солистката е на земята само 30 секунди, докато през останалото време "лети" във въздуха - уникален танц посветен на–краля на поп музиката – Майкъл Джексън.Балет "Тодес" ще изнесе представления в най-големите български градове - на 28 февруари в София, на 1 март в Пловдив, на 3 март във Варна.


Източник: БГНЕС

Коментари

Добави Коментар

Най-четени