Автор
Весела Георгиева

Стунджи: Българите обичат рок музиката, колкото и да се повтаря навсякъде, че чалгата надделява

"Българите обичат рок музиката, колкото и да се повтаря навсякъде, че чалгата надделява. Аз мисля, че няма някой, който да не се зарадва на една хубава рок песен!", това казва Стоян Янкулов - Стунджи в интервю за "Монитор".

Повод за разговора с музиканта е новото му парче - Intention.

View post on Instagram
 

Песента е дело на д-р Милен Врабевски, създателя на групата Intelligent Music Project, негови са и текстът, и музиката, разказва още Стунджи.

"Посланието на песента е много актуално към днешна дата, заради всичко, което ни се случи в глобален мащаб през последните две години. Всички тези негативни емоции, които се натрупаха в нас: страх, несигурност, отчуждение, безверие и съмнение, имат нужда от нашия отпор, от нашата смелост. Да се изправим срещу онова, което ни плаши, като осъзнаем, че врагът не е никой друг, а само собствената ни неувереност, неудовлетвореност, егоцентризъм и консуматорство. Да променим целите и намеренията си, като започнем да живеем в помощ на другия, само тогава ще се почувстваме наистина удовлетворени. Ето това казваме на целия свят чрез тази песен!"

View post on Instagram
 

Музикантът допълва, че би искал да призове българите, които живеят в чужбина, да гласуват за него и групата по време на конкурса "Евровизия".

Стунджи споделя още, че никога не е имал жанрови ограничения, дори се е стремял през целия си живот да изучи всички стилове и всички жанрове еднакво добре.