Автор
Woman.bg

Театърът на армията кани на любовно пътешествие

Утре и на 22 декември театър „Българска армия“ кани на едно истинско любовно пътешествие през половин век с най-новата си постановка „Балдахинът“. С тази романтична комедия, пълна с хумор и чар,французойката Габриел Сидони Колет - брилянтен експерт в тънкостите на любовната игра, майсторката на сюжетите тип „опасни връзки”, проследява живота на един мъж и една жена от първата им брачна нощ, през първата рожба, първата изневяра, та чак до зрялата им възраст.

Пред очите ни ще се изнижат 50 години съвместен живот, той и тя ще изживеят своите върхове и падения, но ще преминат успешно през минираното поле на семейният живот. История на една любов, която не можем да наречем изключителна или необикновена, затова пък история, в която можем да се огледаме и припознаем, макар да е ясно датирана във времето на нашите баби и прабаби. Но какво значение има времето, когато става дума за онова, което се случва между един мъж и една жена под балдахина на тяхната любов?

Габриел Сидони-Колет ще бъде запомнена като първата жена, избрана за президент на Академия Гонкур, член на френската академия, номинирана за Нобелова награда за литература. В ролите на жената в семейството през годините влизат най-новото попълнение на театъра Ели Колева, Гергана Данданова, която помним от сериала „Румбата, аз и Роналдо“по БНТ и невероятно виталната Меглена Караламбова, която на 77 години може да застане на един крак върху нестабилно легло. Техни „половинки“ са Ясен Атанасов, Веселин Анчев, който буквално ще ви пръсне от смях и 80-годишният Иван Налбантов.

Премиерни спектакли – 21, 22 декември 2020г. в камерна зала "Миракъл" при спазването на всички мерки срещу ковид и с достатъчно разредени столове.

През декември раздаваме страхотни награди. Как да участваш, виж тук...