Автор
Woman.bg

Телата на починали хора експонати на изложба в София (снимки)

За някои скандална, за други интересна и полезна, една от най-известните и обсъждани изложби по света "Човешкото тяло - Науката в нас", вече е и в България.

Това, което прави експозицията толкова специална и уникална, е използването на (вземете си дъх) истински човешки тела, а не на макети.

Точно така, шокиращото на пръв поглед в нея са именно експонатите – тела на... починали хора
.


Експозицията включва над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, както и 8 изцяло запазени човешки тела.

Не, не става въпрос за музей на мумиите. Такъв може да видите в Египет, Мексико.

Става дума за съвременна експозиция на човешкото тяло, чийто характер е образователен и цели да помогне на ученици и студенти по медицина да се запознаят отблизо и нагледно с начина, по който изглежда и функционира сложния човешки организъм.

У нас заявка да бъде посетена с такава цел вече е дадена от над 240 училища в страната ни.

Поясняваме, че всички експонати са дарени за научни и образователни цели на изложбата. Това са хора от Китай и Южна Америка, дали съгласието си преди смъртта си телата им да бъдат използвани за целите на науката.

Изложбата „Човешкото тяло – Науката в нас“ бе открита в София на 14 април. Намира се в Bulgaria Mall, на Ниво -2, и ще остане в столицата до 30 май 2018 г.