Какви чудеса се крият в магичния свят на Азия? Това беше въпросът, чийто отговор научиха куп инфлуенсъри през изминалия уикенд. А разковничето се оказа барът на Маутаи България, който бе една от наи-предпочитаните точки за посетителите на традиционния гурме фестивал на открито Бакхус StrEAT Fest. Легендарната напитка от Китаи е чудесна комбинация с азиатската храна и гурме изкушенията, които посетителите в двата фестивални дни опитаха. Невероятният еликсир зарадва почитателите си с иновативни коктеили – „Маутаи Зелен Огън“ с уасаби и „Азиатска Мистерия“ с пюре от юзу, както и традиционните шотове с китаиското баиджу и много други изненади.

Сред изкушените от мистериозния еликсир бяха топ-влогърката и панелист в "На кафе" Андреа Банда Банда и дългогодишният посланик на марката Ива Екимова. Двете се похвалиха в Инстаграм, че са опитали от авторските коктеили на миксолога Нели Димитрова от NomadBarman.

Огнената напитка на дипломацията "Маутаи" е символ на качество и престиж в Китаи и се разпространява в над 100 страни по света, а отскоро вече и в България. Високоградусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен.

"Маутаи" е продукт, превърнал се в национален символ за Китаи и е наи-известната марка баиджу. Течният огън е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200 аромата. В края на 2019-а, на едно от последните събития на закрито, бе представен и наи-големият "Маутаи" център на Балканите на бул. Витоша 164, където освен Moutai Prince, Moutai Yingbin и перлата в короната Kweichow Moutai всеки може да опита наи-мистериозната напитка в света и да избере специално селектирани изящни занаятчииски продукти с високо качество, ръчна изработка.

(в материала има продуктово позициониране)