Цветана Манева: Българинът е жив, защото все още може да обича

30 януари 2023 | 07:03
29854
6
снимки: easternspirit.org, photosynthesis.bg, facebook.com
6

Днес една от най-любимите актриси на българската публика празнува своя рожден ден – Цветана Манева.

Несъмнено тя е от дамите в киното и театъра с огромна харизма и обаяние и печелили сърцата на публиката още с първите си роли. Актрисата, известна с великолепна игра, дълбок си поглед и характерен женствен глас, е родена през 1944 г. в Пловдив. Заживява в София, когато е приета като студентка във ВИТИЗ. Цветана Манева жъне успех още с първите си стъпки в киното, като участва във филма „Калоян“ на режисьора Дако Даковски. Впоследствие работи в Пловдивския драматичен театър, Театър „Сълза и смях“, Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ Димитровград, Драматичен театър „Невена Коканова“ в Ямбол и Младежки театър „Николай Бинев“.Драматичната актриса е дъщеря на големия Георги Манев, който винаги е бил строг и много взискателен към нея и дори след като тя не била приета във ВИТИЗ първата година, той я накарал да работи в завод „Сърп и чук“.

До ден днешен Цветана Манева е сред най-уважаваните и обичани български актриси, които продължават да радват публиката и сякаш страстта, с която играят става все по-силна с годините.

Едни от най-успешните си роли Цветана Манева прави във филмите „Шведските крале“, „Пътят към София“, „Опасен чар“, „Дами канят“ и др. През последните години тя взе участие и в сериалите „Под прикритие“ и „Фамилията“.

Харизматичната актриса усилено поддържа както духа, така и тялото си във форма. Тя е категорична, че човек трябва да бъде дисциплиниран и отговорен към здравето си и винаги да има време за спорт.

Цветана Манева е от дамите, предизвикали симпатиите на много мъже, но най-силната й любов е актьорът Явор Милушев.  Днес ще си припомним някои от мъдрите цитати на знаменитата актриса, свързани с живота и любовта. 

"Младостта е нещо чудовищно, което никога няма да се върне".

"Българинът е жив, защото все още може да обича".

"Две половинки не правят едно цяло".

"За мен сексът не е въпрос на идеални части и съразмерности на тялото. Сексът си е едно неистово влечение. Когато се получи между двама души, е идеално, но не е задължително да се обичат. Влечението е въпрос на химия".

"В театъра способността да извършиш пътешествието към себе си е много богата, защото става чрез драматургията - истините открити от други, напечатани на хартия". 

Коментари

6
  30 януари 2023 | 11:32 отговор
 

Жива ли е още тая?

 
5 Благой
  30 януари 2023 | 08:22 отговор
 

Жив е защото комунистите като баща и не успяха да ни довършат!

 
4
  30 януари 2021 | 08:03 отговор
 

тая и тя с нейните глупости

 
3
  30 януари 2021 | 07:41 отговор
 

тая некадърна комундрелка, лансирана от червения режим за вярност жива ли е още? ега го и фосила.

 
2 Факт
  31 януари 2020 | 18:20 отговор
 

Така е, а комплексите и проблемите как може да се махнат ?!

 
1 Мариана
  30 януари 2020 | 15:00 отговор
 

Този цитат вече го използвате за втори път като заглавие,не можахте ли да измислите друго?!На Цветана Манева има много стойностни и оригинални изказвания,които си струва да бъдат припомнени.

 

Добави Коментар