2020 година е много специална за Виенския клуб. Тази година се празнуват 25 години от създаване на сдружението и откриването на 20-тия юбилеен бал. Събитието ще премине под мотото “Две сърца в три четвърти такт“, не само защото предишния ден празнуваме Свети Валентин, а защото това е тактът, в който се пишат валсовете, които събират почитателите на Виенския бал за двайсети път.
Във Виена 2020 годината ще бъде изцяло под знака на гениите на хилядолетието Моцарт, Хайдн и Бетовен, защото тези световно известни музиканти са избрали да живеят столицата на музиката, а и се отбелязват 250 г. от рождението на Бетовен.

Средствата за благотворителната ни кауза, която се осъществява заедно с фирма Интер Бизнес 91 са предназначени за закупуване на апаратура за ранна диагностика на рака Брастер ПРО за болниците в градовете Видин, Лом, Свищов, Тутракан и Силистра.

Традиционно събитието е под патронажа на кметовете на София и Виена, както и на посланичката на Австрия, г-жа Андрея Вике, която заедно със съпруга си преди 20 години е участвала в организацията на първия Виенски бал в София, организиран от сдружение Виенски клуб.



За настроението на гостите ще се грижат балният оркестър по диригентството на директора на Софийска филхармония, маестро Найден Тодоров и звездите на Музикалния театър Добрина Икономова и Марчо Апостолов, както и бенда на Христо Кралев и неговите солисти, балетът на танцово студио “Вая“, с хореограф Ваня Рошкова. Заслугата за цялостното оформление на програмата е на режисьора, проф. д-р на изк. Румен Нейков.

Австрийският хореограф Ади Лозанчич отново ще накара гостите на бала да се забавляват с танцуването на кадрил и ще модерира програмата с колежката си от България Яна Стефанова.
За осми път кулинарните изкушения ще са дело на виенския шеф-готвач Готфрид Ганстерер.

Той вече пристигна от Виена и разопакова докараните продукти от австийската столица, за да започне да майсторѝ специалитетите за бала.
Отначало гостите ще хапнат салата с херинга, за да преминат към предястието с шунка от провинция Щирия, гарнирана със сърчица от артишок. Основното ястие е агнешко каре със сос с розмарин, рагу от чушки и пюре от сладки картофи. Десертът е лешников нуга крем с мус от дренки.
Към полунощ любителите на виното ще могат да дегустират най-новото от Винарна „Загрей„ и да опитат австрийски сирена, вурстчета виенски гулаш.