До наградите "Оскар" остават повече от два месеца (10 февруари 2020 г.), но вече се появиха прогнози кои са филмите и актьорите с най-голям шанс да бъдат отличени с престижната статуетка.

Пресата отвъд Океана се обединява около твърдението, че главните претенденти за наградата в категория "Най-добър филм" са "Ирландецът" на Мартин Скорсезе, "Имало едно време в Холивуд" на Куентин Тарантино и "Брачна история" на Ноа Бумбак.

Мартин Скорсезе и Куентин Тарантино са и основните претенденти за "Оскар" сред режисьорите.

При актрисите най-голям шанс за победа, според американските медии, имат Рене Зелуегър за "Джуди", Скарлет Йохансон за "Брачна история", Чарлийз Терон, Марго Роби и/или Никол Кидман за Bombshell. Сред предположенията за най-добра актриса в поддържаща роля се открояват и имената на Анет Бенинг за The Report и Дженифър Лопес за играта си в "Да свалиш Уолстрийт".

Сред актьорите фаворити са Леонардо ди Каприо и Брад Пит за участието си в "Имало едно време в Холивуд", Крисчън Бейл и/или Мат Деймън за "Пълно ускорение", Робърт Патинсън и/или Уилям Дефо за "Фарът", както и Хоакин Финикс за "Жокера". За най-добър актьор в поддържаща роля като фаворит се очертава Том Ханкс за превъплъщението си в "Хубав ден в квартала".