Автор
Woman.bg

Yesterday е най-красивата песен за всички времена. Съгласни ли сте?

Yesterday на "Бийтълс" е най-красивата песен за всички времена, сочи класация на финансовия портал 24/7 Wall Street. Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си не е чувал хита на четворката от Ливърпул, изпълнен от самия Пол Маккартни. Той е и съавтор на парчето заедно с Джон Ленън. От излизането си през 1965 година Yesterday от албума Help! е претърпяла над 1600 интерпретации, което я прави абсолютен рекордьор по кавъри. Според статистиката е изпълнена над 7 милиона пъти през годините, но цифрата вероятно е силно занижена.

На второ място е Like a Bridge over Troubled Water на Саймън и Гарфънкъл от 1970 г. с над 400 кавъра и 14 седмици в класацията на "Билборд" за сингли. Трета е Адел с Rolling In the Deep на Адел от 2010 г. - 65 седмици в Хот 100 и 84 кавъра.
Топ 10 се допълва от Hey Jude на "Бийтълс", All of Me на Джон Леджънд, Bad Romance на Лейди Гага, Bohemian Rhapsody на "Куийн", Let It Be на "Бийтълс", Ain't No Sunshine на Бил Уидърс.


В класацията влизат 100 песни, като най-много хитове в нея има "Бийтълс". Подреждането е въз основа продажби, престой в хит-парада на "Билборд", брой на кавърите и популярност на песента сред меломаните.