Автор
Woman.bg

За него годините са просто цифра: Джерард Бътлър на 53

Мъжкар, смелчага, хулиган... Това е той - Джерард Бътлър. Днес той става на 53 и е все така обаятелен и харизматичен. Той е от мъжете, за които годините са просто цифра.

Актьорът, който е роден на днешния ден - 13 ноември, през 1969 г. в Шотландия, израства заедно с по-големите си брат и сестра в родния град на майка си - Пейзли, Шотландия. В ранното си детство живее и в Канада. Родителите му обаче се развеждат, когато той все още е малко дете.

Отгледан е от майка си, като през годините не поддържа никакъв контакт с баща си. Среща го отново, когато е на 16 години. Четири години по-късно баща му умира.

В СВЕТА НА КИНОТО

Първоначално този мъжага са захваща да учи право. Този период обаче не продължава дълго, тъй като киното се оказва неговата страст. Бътлър е бил вдъхновен да стане актьор от книгата „Трейнспотинг“. Актьорската му кариера започва благодарение на актьора Стивън Беркоф, който му предлага роля в пиесата „Кориоланус“ и Бътлър решава да зареже правото. През 2001-а двамата играят заедно в "Атила".

По-късно играе Рентън в сценичната адаптация на „Трейнспотинг“ през 1996 г. Сред най-паметните му филми са: "300", "Изнудвачът", "Смъртоносен противник", "Код: Олимп" и др.

НА ЛЮБОВНИЯ ФРОНТ

Шотландският актьор имаше имидж на женкар, който не иска семейство, а само забавление. Той се превърна в различен мъж, когато започна връзка с интериорната дизайнерка Морган Браун. Освен това се грижи и за 10-годишния син на половинката си и тримата могат да бъдат забелязани на разходки.

В миналото името на звездата от „300“ е свързано с актрисите Камерън Диас и Дженифър Анистън, както и с топ модела Наоми Кембъл.

„Искам да бъда по-активен в личния си живот, отколкото в кариерата", сподели неотдавна Бътлър.