Автор
Woman.bg

Задава се музикален сериал, вдъхновен от Брилянтин

Телевизия HBO подготвя приятна изненада на зрителите си, от която най-доволни ще останат феновете на култовия музикален филм от 70-те „Брилянтин“. Епизодите се снимат в момента и са предназначени за бъдещата платформа на американската тв мрежа HBO Макс.



Това научихме от президентът на „Уорнър медия ентъртейнмънт“ Робърт Грийнблат, цитиран от „Франс прес“.

По думите му, изказани на пресконференция в рамките на пазара за телевизионни програми МИПКОМ в Кан, става ясно, че поредицата ще включва някои песни и персонажи от знаковата лента от 1978 г., която изстреля на върха на славата звезди като Оливия Нютън Джон и Джон Траволта.



“Мюзикълите се завръщат – филмови студия ги заснемат, зрители ги следят с интерес на театралната сцена. А „Брилянтин“ е страхотен мюзикъл. Той представяла една изумителна компилация от всички жанрове“, заяви Грийнбалт.

Продуцирането на новия сериал е поверено на американската филмова компания „Парамаунт пикчърс“ - същата, която продуцира лентата от 1978 г.

Друг любопитен факт е, че „Парамаунт пикчърс“ в момента подготвя отново филм, в който действието се развива преди събитията в „Брилянтин“.

Четете още: Aктьорите от „Брилянтин“ 39 години по-късно