Автор
Woman.bg

Захари Бахаров влиза във „Властелинът на пръстените“

Българският актьор Захари Бахаров ще участва в снимките на „Властелинът на пръстените“. Телевизионната адаптацията на Amazon Studios е по култовата фентъзи сага на Дж. Р. Р. Толкин и се очаква да бъде една от най-мащабните и скъпи продукции в историята на телевизията, заявиха от американската компания.

За създаването му са отделени рекордните 1 милиард долара, а главният спонсор на епизодите е най-богатият човек на планетата – Джеф Безос – основателят на Amazon, чието състояние се изчислява на 150,5 млрд. долара.


Само за сравнение, общият продуктов бюджет на кинотрилогията "Властелинът на пръстените" на режисьора Питър Джаксън, която премина по световните екрани със сензационен успех, е 280 милиона долара. Считаният за най-скъп досега сериал на HBO "Игра на тронове" пък възлиза на стойност 15 милиона долара за всеки епизод на финалния сезон, който също очакваме да видим в скоро време.

Тук е мястото да отбележим, че Захари Бахаров вече се подписа веднъж с участието си на кръвожаден воин в култовата фентъзи поредица „Игра на тронове“.

По мнение на кинокритицитетогава, макар и кратка, изявата му бе забележителна. Каква роля му е определена за „Властелинът“ обаче още не е ясно.

Интересното е, че в новия хитов сериал на Amazon няма да се повтаря вече заснетата от Джаксън история от сагата на Толкин, а ще се проследят събитията, предхождащи тези от знаменитата екранизация.

Amazon стартира своето филмово и телевизионно дружество Amazon Studios през 2010 г., за да заяви силно присъствие с изключително впечатляващи продукции, сред които поредиците "Човекът във високия замък", "Очевидно", "Примерни бунтовници" и "Моцарт в джунглата".