Зоуи Салдана издаде подробности за новия 'Аватар': Това ще бъде приключение, което няма да забравите! (първо видео)

Първият трейлър на дългоочакваното продължение на филма "Аватар" вече е факт. Той бе пуснат от емблематичното 20th Century Studios тази седмица.

Според уверенията на авторите продължението на кинопродукцията на Джеймс Камерън - "Аватар: Пътят на водата", с бюджет 250 млн. долара, ще бъде още по-зашеметяващо и завладяващо от първия филм.

16 декември пък е датата на премиерата в САЩ на лентата, чието продължение бе отлагано цели осем път заради пандемията от COVID-19.

View post on Instagram
 


Във филма воинът на'ви Нейтири (Зоуи Салдана) и инвалидът, бивш морски пехотинец, превърнал се в на'ви, Джейк Съли (Сам Уортингтън) сега са горди родители на четири деца на извънземната луна Пандора.

"Знам едно нещо", казва Джейк на Нейтири в превюто. "Където и да отидем, това семейство е нашата крепост". Следва бърз поглед към 14-годишното осиновено човешко дете на синеоката двойка - Хавиер "Паяка" Сокоро, в чийто образ влиза Джак Чемпиън.

"Продължението е история за семейството и за това през какво ще минат родителите, за да запазят семейството си и да го предпазят", сподели продуцентът Джон Ландау през декември миналата година пред EW. "Винаги казвам, че филмите на Джим имат универсални теми - и наистина няма по-универсална тема от семейството".

View post on Instagram
 


Действието на голяма част от филма се развива в океана и около него с клана от живеещи в рифове на'ви, наречен Меткайна, воден от Тоноуари (Клиф Къртис).

Много от членовете на актьорския състав - включително Кейт Уинслет в ролята на Ронал и Сигорни Уийвър в мистериозна роля – бяха обучени да се гмуркат свободно в продължение на повече от шест минути в резервоар с вместимост 900 000 галона в Манхатън Бийч, Калифорния.

Киноманите, които искат да си припомнят историята от първия филм, или не са го гледали, мога да се потопят в света на "Аватар" в кината на 23 септември - 13 години след като той разби на пух и прах и най-големите очаквания и стана най-касовият филм на всички времена със своите 2,84 млрд. долара приходи в световен мащаб.

"Задъхвам се само като говоря за него. Миналата година успях да видя само 20 минути от втората част, точно преди края на годината. И останах без думи. Бях трогната до сълзи", каза Зоуи пред Кевин Маккарти на 11 март. "Определено е голям скок спрямо първия "Аватар", така че трябва да се подготвите за него. Това ще бъде приключение, което няма да забравите“, допълни още тя.

Салдана добави: "Джим най-накрая успя да се справи с това предизвикателство – да не имитираш вода виртуално, а да заснемеш изцяло кадъра реално в нея. Това беше предизвикателство, което той беше поел като своя мисия, и му отне години, но той го направи. Той го направи. Силно е, завладяващо е".

Сред плеядата звезди, на чиято актьорска игра ще се насладим в "Пътят на водата", са Мишел Йео, Вин Дизел, Уна Чаплин, Джоел Дейвид Мур, Еди Фалко Джемейн Клемент и др.

Първия трейлър на филма "Аватар: Пътят на водата" може да видите тук:

Четете още: Гледахме 'Слуга на народа'. Ето какъв актьор е президентът Зеленски