Автор
Woman.bg

Звездни филмови композитори гостуват в Cinema Confidential

Документалната поредица на журналиста Стаси Айви и фотографа Диляна Флорентин ще ни запознае с трима филмови композитори тази седмица.
Още утре ще се запознаем с Марк Айшам - музикант носител на Грами и номиниран за “Оскар” филмов композитор. Името му е зад филми като “Там тече река”, “Сблъсък”, “Критична точка”, “Счетоводителят”, “Мъже на честта”, “Запази последния танц” и много други. Работил е с големи имена като Робърт Редфорд и Катрин Бигълоу. Марк ще посрещне екипа в прекрасния си дом в Лос Анджелис, за да разкаже повече за пътя му към успеха.

А в четвъртък предстои да видим двама талантливи мъже. Карло Силиото е номиниран и награждаван филмов композитор, който е работил по над 100 заглавия. Италианец по произход, днес той живее в Лос Анджелис и е правил музика за филми от целия свят. Сред тях са “Полетът на невинните”, The Punisher, “Чудеса от Рая”, “Инструкциите не са приложени” и много други. Номиниран е за “Златен глобус” за работата си по филма “Номад” и е член на Академията на филмовите изкуства и науки. Работил е много пъти в България и познава добре членовете на симфоничния оркестър тук.

Дидие Леан Рашу е филмов композитор и носител на много награди. Получавал е много такива на Американското общество на композитори и автори за работата си по проекти като Deadliest Catch и Gold Rush: Alaska. Филмовите му кредити включват заглавия като “Син прах” с Форест Уитакър и Еди Редмейн, “Как да обереш банка и 10 съвета да ти се размине” с Ерика Кристенсен, Moving McAllister с Мила Кунис. Писал е музика за важни сцени за хитовия сериал “Сексът и градът” и това е пробивът му в Ел Ей. Баща му е световноизвестният готвач Жан-Жак Рашу. Той също ще отвори впечатляващия си дом за екипа, който той купува преди даже да разбере, че хора като Чет Бейкър и Майлс Дейвис са свирили там.

Следете Cinema Confidential тук:

www.cinema-confidential.com
https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential
https://www.facebook.com/cinemaconfidential/
https://www.instagram.com/cinemaconfidential/

Автор: Станислава Айви