Автор
Woman.bg

„Радиограмофон“ продължава своя фестивален път в Дубай

14-тото издание на Международния филмов фестивал в Дубай е следващият филмов форум, на който ще бъде представен впечатляващият дебют в пълнометражното кино на талантливата Рузие Хасанова. От 6 до 13 декември перлата на Обединените арабски емирства ще посрещне продукции от цял свят, а българското участие е един от най-любопитните акценти в програмата.

„Радиограмофон“ вече получи своето първо признание на родна земя, грабвайки приза за дебют на годината в отминалото наскоро издание на фестивала „Златна роза“. Последва участие на филмовия фестивал в Хайфа, Израел.
Любителите на киното вече могат да изгледат и официалния трейлър на продукцията.

ТРЕЙЛЪР:

Режисьорът Рузие Хасанова се доверява на Александър Хаджиангелов, Яна Титова и Александър Алексиев, които влизат в главните роли в продукцията. Актьорският състав се допълва от не по-малко впечатляващите Стефан Мавродиев, Стефан А. Щерев и Ованес Торосян, а зрителите ще станат свидетели и на прекрасната игра на млади, но изключително способни и обещаващи артисти. Оператор е Кирил Проданов, а продуцент - Гергана Станкова, Менклипс.

„Радиограмофон“ е прочувствен, смел и откровен разказ за едно спорно време, в което истината е относително понятие, а любовта към рок музиката е единствено спасение – универсално, непоколебимо, непризнаващо фактори и условия извън чисто човешките. Филмът ни пренася в 70-те години в Родопите, а действието се завърта около събитията в момента на преименуването на помашкото население и сложните междучовешки отношения по това време. Историята е базирана на реални събития, допълнена от спомените на десетки свидетели. „Въпреки сложната тематика и сценарият, разказващ за време на противоречива социална и политическа обстановка, това е филм за свободата и силата на музиката.“ – споделя самата Рузие Хасанова.

Родена в Казанлък и израснала в Родопитe, тя е сред най-обещаващите имена в българското кино. Живее в Лондон, но любовта й към България и духа на Балканите не спират да вълнуват и предизвикват будното й съзнание.

Очаквайте разказa на Рузие Хасанова след премиерата в Дубай, както и допълнителна информация след завръщането на екипа от престижния форум.

Четете още: Стефан Данаилов знае ли, че има страшни очи?