Автор
Woman.bg

„Смартфонът беглец“ с бляскава премиера и много аплодисмeнти

Киното може да се случва и в България. Това си шушукаха в публиката след премиерата на „Смартфонът беглец“ - най-актуалната БГ лента. Сред гостите на премиерата беше и Йорданка Фандъкова, която се оказа страстен почитател на екранните тийн приключения. Кметицата сподели бурните емоции на внука си и на десетките зрители, които аплодираха премиерата на „Смартфонът беглец“. „Този чудесен филм е доказателство, че киното може да се случва и в София, и в България“, коментира Фандъкова.

В екшъна на режисьора Максим Генчев по сценария на продуцента Златина Филипова две момчета и едно момиче търсят пари, за да помогнат на болен приятел. Лентата е снимана край знакови столични локации, сред които е и храмът „Свети Александър Невски“. Симеон Филипов, Матей Генчев и Василена Стоянова се справят отлично с ролите си. „Героите ни попадат в безизходица – не знаят накъде да поемат, как да продължат и най-вече: как да се върнат. Но тъкмо тогава става най-забавно и вълнуващо “, споделя Василена. „Посланието е: Да бъдем добри, да си помагаме“, призовава Матей.

„Понякога най-странното решение на сериозен проблем може да е най-лесно“, твърди философски Симеон. Техните герои неволно попадат два века назад – във времето на Вълчан Войвода и поп Мартин, изиграни съответно от лидера на багатурите Горан Гънчев и звездата на киното и театъра Ники Сотиров. После пък историческите персонажи се озовават тук и сега. „Смартфонът беглец“, който вече има няколко международни награди, тръгва по кината от 8 февруари, а ден по-рано е и срещата на тримата изгряващи актьори с техния фен клуб и с влогърите Симона и Босайде.