Необходими продукти:
около 425 грама едър черен боб, предварително сварен или от консерва
около 300 грама царевични зърна
60 грама моцарела, нарязана на кубчета
половин килограм чери домати, нарязани на четвъртинки
150 грама авокадо, нарязано на едро
2 глави червен лук, нарязани на дребно
корени от целина на вкус
1 супена лъжица кориандър
винегрет на вкус
1 супена лъжица сос барбекю
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбъркайте винегрета, соса барбекю, бобените зърна и целината, нарязана на дребно. Овкусете със сол и пипер по собствена преценка и оставете настрани.
Загрейте тиган с незалепващо дъно до средно висока температура. Сложете царевицата и запечете до златисто (за около 4 минути) като отвреме-навреме я разбърквате.
След като е готова, дръпнете и охладете. Разбъркайте я с останалите продукти и добавете към бобената смес.
Салатата се сервира напълно охладена и е достатъчна за 4 порции. Всяка съдържа 324 калории, 11 грама фибри и 13 грама протеин.