Автор
Ева Лъчезарова

Линдзи съветник на "Унгаро"? Не, мерси

Само месец, след като от „Унгаро" обявиха, че за новата си колекция като съветник ще използват Линдзи Лоън, дрехите са вече факт. Линдзи е работила с основната дизайнерка на марката - Естрейа Архс.

Реакцията на специалистите? Повече от негативна.

Почти всеки моден портал публикува отрицателно мнение за колекцията, която включваше пластири, някои от които залепени на главите на моделите и страшно много мини роклички.

Модните критици и феновете се обединяват около идеята, че от Унгаро са наблегнали на твърде много топове-сутиени, дрехите изглеждат някак недовършени, пластирите са по-подходящи за стриптийз бар, а сърцата, разпръснати с цел и без цел, създават усещането за инфантилност.

Ето и някои от рецензиите за последния проект на Лиднзи:

„Нищо в тази колекция не свидетелства да реални умения или забележима дизайнерска работа. Всъщност вероятно бихте могли да намерите повечето от дрехите по рафтовете на магазините. Можем да тълкуваме тази колекция като отчаян призив за внимание от модна къща, която не е имала думата откакто нейният основател се пенсионира през 2004 г."
Los Angeles Times

„Това беше наистина едно отвратително модно фиаско. Сребърните пластири са подходящи за някой стриптийз бар, роклите бяха твърде къси, нямаше достатъчно бижута."

The Telegraph

"Eмануел Унгаро беше крал на висшата мода. Когато една от белите рокли в колекцията беше заметната с кожен шал ни се стори, че се прави опит да се премине от тийн стил за вечерно парти към елегантност. Но дали тази колекция с много сърца, но без душа би могла да привлече младите жени, които вероятно могат да намерят нещо подобно навсякъде?"

The New York Times

Дали ще ви допаднат тоалетите от пролетно-лятната колекция на Унгаро, проверете сами в нашата галерия.