Докато Париж за пореден път събра възторжените (и не дотам) възгласи на fashion-холиците, в Лондон за 11-и път се състоя бляскаво награждаване, наречено Pride of Britain.

На него призове получават обикновени британци, проявили огромен кураж, себеотрицание и издръжливост в помощ на свои сънародници или на обществото като цяло.

Ние обаче бяхме впечатлени, че почти цялото звездно войнство от женски пол беше взело единодушно решение да се довери на класиката.

И да се превърне в по-изящния вариант на „Мъже в черно".

По червения килим в британската столица се разходиха много от местните популярни дами, облечени във всякакви варианти на черната рокля.

Имаше минита, с дължина около коляното или до средата на прасеца, до пода, с пайети, цветя, пера, по-семпли и по-помпозни, полупрозрачни, кадифени и още, и още.

Трудно беше да изберем най-впечатляващите сред тях, но нямаше как да пропуснем толкова много утвърден стил и сексапил, събрани на едно място.

Черил Коул и нейната колежка от Girls Aloud Кимбърли Уолш, фотомоделът Брук Кели, телевизионната водеща Милен Клаас и Ема Бънтън попадат в Черния списък от мацки, които си заслужава да се разгледат в детайли.

Добавихме и Дани Миноуг за цвят и дързост, а и защото наистина харесваме визията й почти всеки път.

Може би заради характера на самото събитие нямаше смели и иновативни модни решения, но пък строгото черно беше поразчупено от свежи силуети.

Вижте как в галерията.