Все ни се струва, че първите прехвръкнали снежинки навън все още не се водят за официален първи сняг.
Друго си е да завали едно хубаво, така на парцали.
Но в чест на белите мечки и дошлата зима искаме да си доставим едно хавайско удоволствие.
Като не можем да отскочим до прословутите острови, поне ще похапнем едно от традиционните им ястия.
Необходими са ви:
2 ч.ч. ориз басмати
2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. кокосово мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. кимион
1 пръчица канела
1/2 ч.л. кардамон
1 ситно нарязана червена люта чушка
1 морков
1 ч.ч. замразен грах
1 ч.л. сол
4 с.л. кокосови стърготини
Как да го приготвите:
Загрейте олиото и в него запържете за няколко секунди кимиона, канелата и карадамона.
Добавете нарязаните чушка и морков. Сипете измития ориз, кокосовото мляко, солта и водата.
Всичко това оставете да къкри под капак за около 10 минути.
Добавете след това граха и след още 5 минути къкрене оризът е готов. Сервирайте го поръсен с кокосови стърготини.