До преди известно време не харесвахме помещенията, означавани като „склад". Дали заради дебелия слой прах, който си представяхме, дали заради плашещия хаос, който ни навяваше тази думичка, но упорито избягвахме помещенията от този тип.

Обаче изхвърлихме скрупулите си по-бързо, отколкото пилотите от Формула 1 се застояват в бокса по време на състезание - когато Склада е място за случване на добри идеи, не може и дума да става за негативни асоциации.

Точно това се случи и в края на миналата седмица, когато едно от най-интересните места с артистичен заряд приюти „Валентност".

Писахме вече за този проект, в който магистри от специалност „Мода" в НХА показаха свои тоалети, които отразяват влиянието на архитектурата върху модата.

Трябва да признаем, че идеята за „Градска триизмерност" и на нас много ни допадна, а и подборът на модели, осъществен от Ива Шатц, също си струваше да се види.

Наталия Живкова, Велина Павлова, Радостина Клинкова, Росица Маринова, Любомира Найденова, Деница Иванова, Ина Трифонова и Борче Ристовски се бяха постарали да покажат собствена гледна точка по темата, което е и най-приятното в случая.

Силно се надяваме, че съвсем скоро ще видим и няколко нови дизайнери с оригинални хрумвания и завършен стил.

А видео кадри от самото ревю вие можете да видите тук.