На 9-и ноември списанието-икона, което прогнозира, анализира и създава тенденциите в световната музикална индустрия, навършва 42 години. В същия знаков за биографията на изданието ден ROLLING STONE ще се появи и у нас. На корицата на първия български брой застава поп-идолът Роби Уилямс.

Присъствието му с интервю и снимки е ексклузивно за пилотния брой на ROLLING STONE у нас.

Главен редактор на ROLLING STONE България е Анелия Илиева, а лицензът за издаване на списанието притежава „Сивир Пъбликейшънс". Редакторският екип заяви намерението си съдържанието на българския ROLLING STONE да следва духа и традициите на американското издание.

Освен статии, посветени на музика, ROLLING STONE България ясно ще заявява своята оценка по теми от обществен и политически характер.

Ян Уенър, основател и главен редактор на ROLLING STONE, коментира старта на списанието в България с думите: "Ние очакваме ROLLING STONE да изиграе съществена роля в отразяването на музикалните и развлекателни интереси на младите хора в България, както успешно го прави в САЩ повече от 40 години.

Радва ни мисълта, че публиката на списанието продължава да се разширява. Възхищаваме се на оптимизма и ентусиазма на българския екип в неблагоприятния икономически климат."

Вече близо половин век ROLLING STONE е един от безспорните лидери сред печатните медии. Рецензиите в списанието са критерий за качествена музика и кино, и висока оценка за творчеството на всеки артист, публикуван на страниците на ROLLING STONE.

ROLLING STONE излиза на осем езика в над 15 държави по целия свят.