Някога попадали ли са ви плажни снимки на женски тела от времето на баба ви, например?

Ако сте разглеждали такива, със сигурност сте забелязали пищните, изваяни форми на дамите от онова време, по които рядко, ама много рядко има следи от целулит.

До болка ни е познат фактът, че целулитът не пита колко килограма си и ако си хареса местенце, където да се лепне, не се съобразява с нищо.

Но какво го е държало надалеч от ханша, дупето и бедрата преди близо век? Разровихме се и открихме ценна информация, относно вечния женски проблем.

4 неща, които причиняват целулит

Завишено количество на хормона естроген

Наричат го още "женския хормон". Когато в организма има повечко естроген, тогава жените напълняват. Препоръчително е от време на време да си правите изследвания за нивата му.

Женските хормони като цяло са доста податливи на влиянието на химикали в храната и лекарствата. Те карат клетките в тялото да променят структурата си и съответно ги правят склонни към образуване на мастни наслоявания и задържане на вода.

Консумация на лош вид мазнини

Метаболизмът на жените се нарушава заради приема на трансмазнини (маргарин) и рафинирани растителни мазнини (олио, палмово масло и пр.).

Липсата на полезни мазнини в диетата и дневното меню

Много важно за здравето и за красотата е да приемате Омега 3 мазнини (от рибата) и био краве масло, но не разтопено и загрято, а твърдо и студено.

Използване на лосиони за тяло, съдържащи минерлни масла

Тежката им и мазна структура запушва до известна степен порите на кожата. Така тя не може да усвои напълно полезните вещества, от които има нужда, за да поддържа еластичността и здравината си.

Текстурата на лосионите и кремовете, които ползвате, никога не трябва да бъде прекалено мазна, плътна и тежка.

4 начина да се преборите с целулита


Хранете се само с полезни мазнини

Това означава, че ще е най-добре да се откажете от бързите закуски и пържените ястия по ресторантите.

Когато готвите, използвайте хубав зехтин, масло или нерафинирано кокосово масло.

И запомнете, че ако не приемате достатъчно фибри с храната си, рискът от образуване или задълбочаване на целулита е огромен. Всички солени и мазни храни ще отидат право на дупето и ханша.

Фибрите действат като скраб за тялото ви отвътре. Те подобряват кръвообращението и подобряват състоянието на кожата.

Стойте далеч от...

Храни, съдържащи непознати за вас съставки.

Ако искате антицелулитният ви режим да има резултат, трябва да промените начина си на хранене и да премахнете токсините от тялото си.

Най-опасните храни, не само за визията, но и за здравето ви, са храни, в които има много калории, пестициди и токсични вещества (живак, натриев нитрат, бисфенол-А, арсен, аспартам и др.).

Ето някои храни, при покупката на които трябва да се внимава, макар че в днешно време нямаме кой знае колко голям избор на качествена и чиста храна:

- колбаси, бекон, кренвирши
- риба тон и риба меч
- консерви
- млека, на растителна основа

Поглезете се

Веднъж на седмица ходете на антицелулитен масаж.

Shake that booty!

Движете се. Преди да тръгнете с решителна крачка към хирургическата маса или да хвърлите купища пари за антицелулитни лосиони, пълни с киселини и химикали, опитайте по-органични средства за грижа за тялото.

На първо място, отслабнете мъничко, спортувайте и хапвайте прясна и здравословна храна.