Много млади жени възприемат нощния крем като козметична необходимост единствено за застаряващата кожа.

Всъщност, този малък каприз е възстановяваща терапия за кожата на лицето, независимо дали сте на 20 или на 40 години.

Още между 20-25 годишна възраст епидермисът започва да губи своя тонус и от този момент нататък ви е нужна по-специална грижа.

Ако през деня подхранвате и защитавате кожата си от студ, вятър, слънце, замърсена околна среда, климатици и пр., то през нощта трябва да й осигурите условия за релаксация и възстановяване от "щетите".

По това време на денонощието клетките са в своята най-висока степен на активност и усилено се възпроизвеждат.

Нощният крем от своя страна доставя необходими елементи, които увеличават ефективността на органичните процеси.

Кой е най-подходящият нощен крем

Основна функция на нощния крем е да улесни възстановяването на тургора на кожата, активизирайки химическите процеси и биотрансформации, осъществяващи се в епидермиса.

Като основни съставки той трябва да съдържа протеини и техните производни; аминокиселини от растителен и животински произход (увеличават еластичността на кожата); захари като полизахариди, глюкоза и фруктоза (доставят кислород на клетките); мазнини (заздравяват самите клетки и междуклетъчните пространства); витамини С, В и Е; олигоелементите желязо, цинк, мед и магнезий (естествени катализатори на биологичните процеси).

Използвайте нощния крем всеки ден, непосредствено преди лягане, след като сте свалили грима си и сте изчистили лицето си.