Перфектното обедно меню, според Woman.bg, задължително трябва да включва гръцка салата, лозови сърмички, яйца по панагюрски, пържола от пилешко бутче, печена тиква с мед и орехи и по възможност по една голяма купа салата Табуле за всяка от нас.

Въпросната салата /Tabbouleh/ е характерно ястие за Близки Изток, а в Европа се предлага най-вече във вегетарианските ресторанти.

Предлагаме ви рецептата за това истинско кулинарно вълшебство:

Необходими продукти:

1 ч.ч. булгур
3 домата
1-2 стръка зелен лук
2 връзки магданоз
1 лимон
2 с.л. листа прясна мента
2 -3 с.л. зехтин
сол, пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Накиснете булгура в 1 ч.ч. вода за една нощ. Отцедете го и го поставете в голяма купа.

Разбийте сока на половината лимон с 1 с.л. зехтин, сол и пипер и излейте сместа върху булгура. Размесете добре и го оставете да престои 1 час.

Измийте и подсушете магданоза и ментата. Отстранете стъблата и накълцайте листата. Нарежете лука на ситно и го прибавете към булгура.

Добавете магданоза и ментата и размесете добре.

Прибавете и сока на другата половина лимон, който сте смесили с 1 с.л. зехтин, и разбъркайте добре.

Прибавете нарязаните на много дребно домати. Размесете отново.