Една от най-красивите жени в България - Mис България Вселена 2007 Гергана Кочанова, стана майка за първи път тази година.

Гери роди сина си Краси на 11 август в болница в Чикаго, където живее напоследък.

Там е и бащата на детето й, чиято самоличност обаче брюнетката пази в тайна, обидена на местната преса, която я забърка в скандална афера с Красимир Маринов-Маргина.

Сега Гери избра българското издание на ОК! за светския дебют на бебето си. А вие можете да видите няколко ексклузивни кадъра на сладкия мъник, както и част от разговора с майка му тук, при нас.

Обикновено раждането на бебето красивите жени и топмоделите оставят за края на своята кариера, а ти роди първородния си син Краси, докато си във върхова форма - случайно ли се появи Краси, или е планирано бебе и какво бе чувство, което усети, когато го гушна за първи път?

Много обичам бебета и винаги съм искала да имам семейство поне с три деца. Краси не беше планирано бебе, но в момента, в който разбрахме, че съм бременна, нямахме ни най-малко колебание, че го искаме. Усещането е неописуемо и трябва да се изживее - огромно вълнение и радост.

Кой е бащата на Краси и каква е вашата любовна история? Жълтите вестници те свързаха с кого ли не - от Маргините до други обитатели на подземния криминален свят - каква е истината за любовната история, която стои зад появата на малкия Краси?

Бащата на Краси е съвсем нормален човек и не бих желала да се спекулира с неговото име. Любовната ни история започна съвсем неочаквано, както повечето хубави неща в този живот.

С Маргините категорично мога да заявя, че не съм имала никакви отношения.

Защо избра да родиш детето си в САЩ и каква е причината да се върнеш в България?

Исках той да има американски паспорт и един ден да има възможност за избор къде и как да се развива. България е неговата родина и тук са повечето му роднини, така че засега оставаме тук.

Още си студентка по право в Софийския университет. Смяташ ли да упражняваш професията си и вярваш ли, че справедливостта винаги възтържествува?

Да, ще завърша образованието си и смятам да работя по професията си, защото е сериозна и престижна.

Разбира се, дано да имам шанс за реализация, но ако тук нямам възможност, ще направя всичко възможно това да ми се случи в САЩ. За съжаление, трябва да призная, че справедливостта невинаги възтържествува.

Обикновено за красивите жени казват: „Бъди красива и мълчи". Ти подчиняваш ли се на това и как реагираш на подмятанията, че в България манекенките често предлагат и други услуги?

Не се подчинявам, разбира се. Красотата не е най-важното нещо в днешно време. Много по-важно е човек да има реална оценка сам за себе си и да може да прецени момента и ситуацията, в която се намира и как да се изрази или постъпи.

Относно подмятанията - просто не реагирам, защото същото се говори и за други съсловия - като това на попфолка. А истината е, че всичко зависи от човека и всеки сам носи отговорност за постъпките си.

Какво бебе е Краси? Как се разбирате двамата? Кой ти помага в грижите за него? На кого искаш да прилича?

Краси е сравнително добро и спокойно бебе. Колкото повече расте, толкова по-лъчезарен става, почна да се усмихва. Смятам, че двамата се разбираме много добре и все повече свикваме един с друг.

Много разчитам на помощта на моята майка, но имам и наета детегледачка, която живее с мен и ми помога постоянно.

Ще се отнася до това на кого да прилича - бих искала да вземе най-доброто от мен и от баща си.

Какво е мнението ти за манията на звездите да показват бебчетата си на кориците на светски списания - нормално ли е това, или реакцията на местните звезди е малко странна? Напомням ти за истерията покрай изписването на първородната дъщеря на Митко Берaбатов, която бе изписана през нощта, за да не я види никой?

Това е въпрос на личен избор. Мисля, че няма нищо лошо в това да снимаме тези красиви създания и да разкажем за тях.

Каква е цената на това да бъдеш част от публичното пространство в България?

Не мога да кажа, че плащам голяма цена, но определено не е приятно да свързват името си с всевъзможни глупости.

Правила ли си компромиси в кариерата си на модел?

Не съм правила компромиси в кариерата си на модел, но в живота ми се е случвало.

Какво стои зад короната на Мис България Вселена?

Една нормална жена с много открит и прям характер, която на пръв поглед изглежда сурова и студена, но е всъщност много чувствителна и ранима.

Как за два месеца успя да се върнеш в предишните си мерки? Спазваш ли диети?

Определено се ограничавам, но не спазвам диети и хранителни режими. Дори тренировките ми във фитнес залата вече не са така интензивни покрай грижите за Краси.

Какви са плановете ти за бъдещето? Как си представяш живота си в България?

Мечтая да се реализирам в професията си, да имам още две деца, а що се отнася до това къде искам да живея, ще кажа, че когато човек е щастлив и заобиколен от любимите си хора, няма значение в коя точка на света се намира.

Планирате ли сватба, или вярваш, че бракът е отживелицa?

Бракът не е отживелица, но съм на мнение, че едно дете и добрите отношения свързват двама души много повече, отколкото един подпис.

Защо българките се страхуват да признаят, че са се подлагали на пластични операции, най-често за увеличаване на гръдната обиколка, когато това е резултат на съкровеното им желание да се чувстват и бъдат по-желани и по-красиви?

Мисля си, че вече процентът на жените, които се страхуват да признаят, е много малък, защото истерията покрай пластичните операции е масова. Няма нищо лошо в това, стига да е в границите на разумното и нормалното.

Кой българин се доближава до еталона ти за истински мъж?

Има български мъже, които ми харесват, но еталонът ми за истински мъж е бащата на детето ми.

С какво може да спечели сърцето ти един мъж и с какво да те загуби завинаги?

Доброто отношение, внимание и разбиране са най-голямото разковниче за мен, защото красотота, парите и властта са преходни.

Най-голямата глупост, която си чувала по свой адрес?

Те са много и не знам как да ги степенувам, но като цяло репертоарът е богат. Последната глупост, която четох в един вестник, е, че на фотосесия съм останала без бельо.

В телевизионно интервю преди година призна, че не се храниш и ако хапнеш два домата, се чувстваш много зле - защо е този драконовски режим?

Това е индивидуален подход, който при мен работи много добре. Както се казва - красотата изисква жертви.

Суетна ли си и не се ли притесняваш, че суетата често замъглява трезвата преценка?

Суетна съм, но не прекалявам. Като всяка жена, която държи на себе си, която отделя време пред огледалото, за да изглежда добре, и аз правя така, но моето време пред огледалото е много кратко.

За съжаление обаче, наистина има хора, които стават роби на суетата си и губят реалната преценка за себе си.

Още кадри на Красавицата и бебето, както и интервюта с жените в "Станция Нова" - Нана, Вихра, Даниела и Мария, както и още интересни интервюта, вижте в новия брой на ОК!