Автор
Woman.bg

Корекция на носа за 20 минути? Без операция?

До преди известно време, ако искахте да промените формата на носа си имаше само една болезнена, сложна и непредсказуема възможност - корекция чрез хирургическа намеса.

Това означава престой в болница, упойка, счупени кости, болки, синини и понякога белези.

Но сега съществува нов начин за коригиране, който прави носовете по-прави и изглажда малките несъвършенства.

Корекцията на носа без хирургична намеса може да постигне всичко това само за 20 минути с помощта на няколко инжекции.

Процедурата е разработена в Бразилия, била е извършвана през последните няколко години в САЩ и е съвсем нова във Великобритания.

Д-р Александър Ривкин, хирург и експерт от Лос Анжелис, през последните шест години извършил над хиляда процедури и сега прави до десет на седмица.

„Ефективна е при скриването на издутини и също я използвам за повдигане на моста при по-плоски носове.

Инжектирам филър, така че е невъзможно да смаля носа физически, но мога да го направя да изглежда по-малък като коригирам асиметриите, правейки издути или орлови носове да изглеждат прави.

С инжекциите можем да бъдем много по-прецизни. Връщане на носа в първоначалното положение е възможно чрез разтапяне на временните филъри или добавяне на още, ако е нужно.

Често ми се случва да работя с проблеми от пост-операционни случаи, като почти половината от пациентите ми идват при мен недоволни от извършените операции на носовете им. Не искат да се подлагат на повече пластична хирургия, за да не се превърнат в Майкъл Джексън."

Въпросната процедура може да намали изкривяванията и в същото време чрез ботокс да се стеснят ноздрите.

След като се постави филъра с инжекция, специалистът започва да го оформя с пръсти през кожата като маджун.

Инжекциите с ботокс са по-болезнени или по-точно казано - щипещи. Няколко дни след интервенцията, ноздрите се обездвижват и стягат, и изглеждат сравнитлно по-малки.

Тази процедура все още не фигурира в списъка с услуги на българските клиники, но да се надяваме, че до 1-2 години дамите ще могат да се възползват и от нея.