Една от честите фобии на жените е страхът от това, че в живота на мъжа им ще се появи някоя от неговите стари любови. В този случай могат да възникнат различни ситуации, които представляват реална опасност за неговата настояща половинка и тяхната връзка.

Романтична среща

Това е най-разпространеният сценарий: случайно на улицата или на някакво мероприятие се срещат двама души, които не са се виждали 10 или дори 20 години. Те веднага предизвикват у себе носталгични спомени. Проблемите в миналото вече изглеждат малки и незначителни, а старите радости предизвикват зашеметяващо чувство.

И съвсем не е задължително те да са се срещали в миналото или да са изпитвали някакви взаимни чувства. Достатъчно е те да са учили в един и същи клас или в една група в университета.

В този случай освен чисто платонични чувства, напълно нормално е да възникнат и еротични идеи. Но тъй като те лесно могат да се въплътят в живота – достатъчно е само да протегнеш ръка – малко хора устояват на тази съблазън. Още повече, че всички разбират, че тази възможност е само днес. Утре тя може отново да изчезне в миналото.

Продължаваща романтична среща

Човекът отива на някаква среща и там съвсем случайно вижда хора от миналото. Всичко продължава по романтичния сценарий, но с единствената разлика, че спомените могат да се предизвикват отново и отново, всеки път с друг партньор.

На това момиче той е носил чантата в 6 клас – трябва да преспи с нея. В другата е бил влюбен в 9 клас. Грях е просто да не спи с нея! А третата страшно много го харесваше, нищо че на него тя не му беше интересна! Защо сега да я пропуска?! И т.н. – до безкрай.

Голямата Стара Любов

Всяка жена трябва да има сериозни опасения от Голямата Стара Любов на своя партньор. Това не е дребна незавършена работа от миналото. Това са дълбоки отношения, които вероятно продължават периодично да изплуват в паметта. Срещата със Старата Любов е не просто секс, а опит за реконструкции на старите отношения. С голяма вероятност тази реконструкция няма да донесе ползотворни плодове, но всички ще нервничат. В най-добрия случай това ще продължи няколко седмици или месеци, а възможно е и години, особено ако и двете страни силно се съпротивляват на съблазънта.

Неудовлетвореност

Колкото и опасна да е Голямата Стара Любов, в повечето случаи мъжът се връща в семейството си. При това в много по-добър формат – той ви е оценил напълно и вече не ви сравнява с идеализираната бивша.

Най-големият враг на отношенията е приспаната неудовлетвореност. Ако нещата в семейството ви не вървят, няма никакво значение дали мъжът ви ще срещне на улицата своя бивша съученичка или ще открие по интернет старата си любов. Всичко това е само повод за търсене на алтернативи. Затова не бива да се борите с призрачната заплаха. Вие трябва да разберете, че вашата ревност е само опит за забравяне на истинските проблеми във вашия брак.

Източник: tiabg.com