Освен за почистване на зъбите и освежаване на цялата уста, можете да използвате пастата за зъби и за още няколко козметични поддръжки.

Единственото, което ви съветваме е да не й се доверявате, стане ли въпрос за „лекуване" на херпеси и пъпки.

Пастата за зъби има изключително изсушаващо и раздразващо кожата действие, с което можете да си докарате не малко беди.

За сметка на това, ето къде другаде можете да я приложите в действие:

За почистване на нокти

Зъбите са покрити с емайл и пастата за зъби е едно от малкото полезни и щадящи го вещества.

Това означава, че реално няма причина да вреди по някакъв начин и на ноктите. За да имате чисти, здрави и сияйни нокти ги почиствайте с паста и четка за зъби.

Като гел за коса

Пастата за зъби съдържа същите разтворими полимери, както гелът за коса. Така че, можете да я използвате вместо гел за коса /но трябва да е прозрачна и гелообразна/.

Отстраняване на миризма

Ако искате да се отървете от миризмата на лук и чесън по ръцете след готвене, можете да ги изтъркате с паста за зъби - ефектът е поразяващ.

Премахване на петна

Пастата за зъби може да премахне петната от вашия килим или дрехи. При дрехите можете да я нанесете директно върху петното и да търкате докато то изчезне, а при килимите нанесете пастата на четка и търкайте.

Почистване на обувки

Това важи най-вече за маратонки и други спортни обувки. Ще останете очаровани от белотата, която ще ви донесе пастата за зъби.

Почистване на злато и сребро

Накиснете бижуто във вода с паста за зъби и оставете за една нощ. Ще видите, че на другата сутрин ще е заблатяло.Не използвайте този метод за почистването на перли.

Източник: figurata.com