Елегантната извивка и съвършено подредените вежди не са нещо, което се постига с няколко движения на пинсетата.

Да, факта е, че ако не сте ги оформили правилно според формата на лицето и окото, те никога няма да придадат така търсения изящен поглед.

Но ако не подсилите ефекта с още две-три декоративни хитринки, резултатът може отново да не е достатъчно задоволителен.

За целта ви предлагаме да заредите козметичната си чантичка със следните продукти:

Бял молив

С него много лесно можете да очертаете формата на веждата, която искате да постигнете и после да отскубнете оцветените в бяло ненужни косъмчета.

Също така го ползвайте и като "осветител" на погледа, нанасяйки лек слой непосредствено под веждата. Разнесете с пръст, за да омекотите цвета. Така ще отворите погледа и очите ви ще заблестят.

Молив или сенки за вежди

Много жени гледат с недоверие към тях, смятайки ги за запазена марка на силния вечерен грим.

Всъщност, тяхна е заслугата всички видни несъвършенства по веждите да бъдат заличени. Нанасяйте ги дискретно и съсреодоточете цвета най-вече във външната част на веждата. Вътрешната трябва да е с една идея по-светла.

Изберете цвят с един нюанс по-светъл от този на веждите.

Ние препоръчваме сенки за вежди, защото стоят доста по-нежно и естествено, а и се предлагат в серии с по два нюанса както за блондинки, така и за брюнетки.

Фиксатор за вежди

Можете да си купите гел за фиксация, който е под формата на спирала. А можете и да импровизирате с чиста четка за зъби, напръскана с лак за коса, с която да разрешите и дооформите непослушните косъмчета.