Автор
Woman.bg

Фетишът - тази безкрайна игра на удоволствие

Всички мъже имат фетиши. Някои от тях са стандартни, други не съвсем, но във всички случаи фетишът издава част от характера на мъжа. Или иначе казано - по фетиша ще го познаете.

Според психолозите фетишизмът е сексуално състояние, при което удоволствието в интимния живот на хората се постига в резултат от контакт с предмети, аксесоари, части от тялото на човек.

Фетишизмът може да се изразява и с влечението към определени действия.

Съществува схващането, че фетишистите са извратени хора със сексуални отклонения. Всъщност в днешно време почти не се среща човек, който да няма подобни сексуални предпочитания и това е напълно нормално.

Но хората не винаги обръщат внимание кога, как и от какво се възбуждат, т.е. може да се говори за познати и непознати фетиши.

Често срещани фетиши са влечението към определени части от тялото като гърди, крака, дупе, ходила, косми по главата и тялото.

Изкривяването на ходилата в Китай преди 1911 година и слагането на силикон в бюста в днешно време се обясняват именно с разпространението на фетишизма.

Други често срещани фетиши са към дамското бельо, чорапогащите, бременността, обувките и ботушите, ръкавици, перуки, пелени, дамски чорапи, балони, очила и превръзка на окото, мляко.

Популярни са и влеченията към дрехи, направени от специфични материали като кожа, найлон, гума, латекс (материята е разтегателна и лъскава и наподобява човешката кожа).

Често срещан е фетишизмът, при който хората изпитват наслада от обличането на дрехи на противоположния пол.

Фетишът към мокрене и цапане пък се изразява в изцапване с храна (шоколад, сметана, мляко), с пясък и кал, измокряне на дрехите или къпане с дрехи.

Съществува и фетишизъм към пълнота, при който се получава сексуално удоволствие от наднорменото тегло на партньора.

То може да варира от леко наднормено до тегло, което причинява неспособност за ходене.

Има и състояние, наречено варорефилия, в което хората изпитват желание да изядат някого или нещо или да бъдат изядени.

Много мъже са фетишисти по отношение на женските устни. Възбужда ги формата и плътността им. Представят си как се целуват, а ако устните са леко отворени, въображението им няма граници.

Някои мъже направо потръпват при докосването на женската шия. Навярно си спомняте Ричард Фиш от сериала „Али МакБийл", изпълняван от актьора Грег Джърман, чийто фетиш беше именно докосването на женски гушки.

Тези, които имат влечение към части от лицето и косата, обикновено са властни и силно зависими от успехите си. Смята се, че силните мъже обикновено се възбуждат от слабите места на жената.

За някои представители на мъжкото съсловие истинска наслада представляват ръцете (и въобще горната част на тялото).

Могат с часове да докосват, целуват, боготворят женските ръце, да галят гърдите, но това може да стане и неприятно в определен момент, когато осъзнаете, че те няма да пристъпят нито сантиметър по-надолу по тялото ви.

Всеизвестно е, че мъжете гледат първо лицето на една жена, но после накъде насочват погледа си, не винаги е ясно.

За някои от тях следваща „спирка" е дупето. Идеалното женско дупе, което може да ги изкара извън релси, е нито малко, нито голямо, и задължително стегнато.

Фетишът към глезени е също често срещан. Тази част на тялото може да накара представителите на силния пол да станат неудържими.

Вероятно ви е позната сцената от редица филми, в която продавач в магазин за обувки е обсебен от ходилата на клиентките си.

Много често фетишът към глезени и ходила е в съчетание с високи токове. Според повечето мъже те придават още по-изтънчен и секси вид на женските крака.

Познат ли ви е и „калиграфският фетишизъм"? Това е друго странно влечение, основаващо се на сексуална възбуда от пиърсинг, бенки, белези, интимна прическа, дори аромат.

Понякога фетишът започва да се възприема като нормално сексуално желание. Това се случва, когато цели култури развиват до такава степен фетиш към нещо, че влечението вече се схваща като нещо стандартно.

Такива са например фетишът към глезена в късновикторианска Англия и съвременният фетиш към дамско бельо.

Африканците пък отдават предпочитанията си на силно изразените задни части.

При всички хора, които смятат определени части на тялото за сексуално привлекателни, съществува фетишистка възбуда.

Но фетишите надали могат да бъдат изчерпателно изброени. Тази, както и другите форми на човешката сексуалност, може да бъде изключително разнообразна и да обхваща почти всички аспекти от човешкото поведение.

Но фетишизмът не е нещо забранено и извратено, а е вид сексуална фантазия, свързана с удоволствието от секса. Понякога той може да прекрачи границата, но това е изключително рядко срещано.

Източник: rozali.com