Не знаем вие как сте с обонянието, но с напредването на декември на нас все повече ни мирише на Коледа.

И понеже празничният край на годината обикновено е свързан с огромни количества вкусотии и безбройни калорични изкушения, сега ще ви предложим нещо не толкова засищащо.

Това е класическа рецепта за печени ябълки, но с ароматен пълнеж.

Необходими продукти:

4 средно големи ябълки с твърда кора
40 грама орехи, счукани
50 грама маскарпоне
1 супена лъжица кафява захар
половин чаена лъжичка смляна канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната предварително до 180 градуса.

Междувременно отрежете върховете на ябълките и издълбайте сърцевината, но внимавайте основата да остане цяла.

Разбъркайте в купичка маскарпонето, орехите, захарта и канелата.

Напълнете с получената смес ябълките и ги подредете изправени в огнеупорен съд.

Сипете топла вода, която да покрие около 2 сантиметра от дълбочината на тавата. Запечете за 30 минути или до омекването на ябълките. Сервирайте ги горещи.