Не знаем вие как сте с обонянието, но с напредването на декември на нас все повече ни мирише на Коледа.
И понеже празничният край на годината обикновено е свързан с огромни количества вкусотии и безбройни калорични изкушения, сега ще ви предложим нещо не толкова засищащо.
Това е класическа рецепта за печени ябълки, но с ароматен пълнеж.
Необходими продукти:
4 средно големи ябълки с твърда кора
40 грама орехи, счукани
50 грама маскарпоне
1 супена лъжица кафява захар
половин чаена лъжичка смляна канела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната предварително до 180 градуса.
Междувременно отрежете върховете на ябълките и издълбайте сърцевината, но внимавайте основата да остане цяла.
Разбъркайте в купичка маскарпонето, орехите, захарта и канелата.
Напълнете с получената смес ябълките и ги подредете изправени в огнеупорен съд.
Сипете топла вода, която да покрие около 2 сантиметра от дълбочината на тавата. Запечете за 30 минути или до омекването на ябълките. Сервирайте ги горещи.