Колкото по-студено и празнично става навън, толкова по-задушевно е у дома.
Не знаем при вас как е, но ние често имаме гости и самите ние използваме свободното си време, за да се видим с близки и приятели.
Ако планираме 2-3 срещи през деня, то последната неминуемо е изправена пред проблема какво да пием?
Кафе, чай, мляко и сок, без да броим задължителната вода, в един момент водят до неистово желание за разнообразие.
Точно за това предлагаме нещо по-различно - „моктейл" с екзотични плодове и чай.
Може да се консумира по всяко време на деня, включително и за закуска, ароматен е и не е задължително да се комбинира със сладкиши.
Ето и необходимите продукти:
3 средно големи плода манго, зрели
около 350 милилитра сок от ананас
2 плода маракуя (passion fruit)
1 торбичка зелен чай с аромат на мента или най-добре с дъх на джоджен
Начин на приготвяне:
В съд, подходящ за приготвяне на чай, сложете около 80 милилитра вряла вода и потопете торбичката за около 2 минути. Задължително съда трябва да е плътно покрит.
След като постои така, отстранете пликчето с чая и охладете.
Почистете мангото го сложете в блендер, заедно с чая и сока от ананас. Разбийте до получаването на гладка смес.
Добавете и месестата част на маракуята и отново разбийте за няколко секунди.
След това изсипете в кана и сервирайте, стига за две или четири чаши.
Тази напитка е супер освежаваща дори през лятото, само добавете кубчета лед.