Зимна салата или страхотна гарнитура - изборът е ваш.

Необходими продукти:

2 картофа
1 глава червено цвекло
1 зелена (кисела) ябълка
1 краставица
2 стръка пресен лук
½ връзка магданоз
1 яйце
½ ч. ч. кисело мляко
Олио, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Картофите, червено цвекло и яйцето се сваряват поотделно. За картофите е необходимо 30 минути, за цвеклото 40 минути. Яйцето се сварява твърдо за 7-8 минути.

Ябълката се почиства от семките и се обелва. Нарязва се на кубчета и се слага в голяма купа. За да не потъмнее, се напръсква с малко лимонов сок.

Краставицата, сварените картофи и цвеклото се нарязват на едри кубчета и се добавят към ябълките. Пресният лук и магданозът се нарязват на ситно. Изсипват се към останалите зеленчуци. Салатата се подправя с олио и сол. Обърква се хубаво.

Киселото мляко се разбива и с него се залива салатата. Гарнира се с нарязаното на четвъртинки яйце.