Според статистиката миглите на горния клепач се състоят от между 90 и 160 косъмчета, достигащи около 8-12 мм дължина. Тези на долния клепач са между 75 и 80 на брой и дължината им не надвишава 8 мм.

Всеки месец губим мигли, които се възстановяват и достигат същата дължина.

За съжаление, няма вълшебен крем, който да кара миглите да растат по-дълги и по-гъсти. Дължината, гъстотата, цветът и скоростта на растеж са генетично заложени.

Благодарение на трансплантацията на косми, обаче, осъществена за първи път от д-р Дифенбах през 1982 г., съвременната жена може да получи мечтаните мигли.

Трансплантацията

Миглените присадки (по правило 50 на клепач) се взимат от главата и се трансплантират на горния клепач. Процедурата обикновено трае около 2 часа под местна упойка и прилича на типична операция по присаждане на коса.

За да бъде всеки косъм съвместим за присаждане, първо трябва да бъде специално обработен, след което да се имплантира с помощта на абсорбираем шев.

Ако процедурата е успешна и локалното възпаление се успокои след седмица-две, ще имате уникални плътни мигли.

Откъде идват "бъдещите мигли"

В интерес на истината, техниката за трансплантиране на косми, свързана с преместване на фоликули от главата, и по-точно тила, върху клепачите, е разработена първоначално за корекция на вродени дефекти на клепачите, както и за третиране на наранявания и изгаряния. По-късно модната индустрия направи процедурата достъпна за всички.

Безвредна ли е трансплантацията на мигли?

С опит, придобит от хиляди операции, докторите все още не могат да дадат ясна класификация на противоречията и страничните ефекти, свързани с процедурата.

Трайността на резултата също остава неясна. Специалистите дават абстрактната формулировка, че всичко зависи от индивидуалните особености на всеки клиент.

Странични ефекти от трансплантацията на мигли

Трансплантираните мигли запазват генетичните характеристики на косъма и продължават да растат усилено, дори се извиват след трансплантацията. Така че колкото и да е странно, дамите ще трябва да ги подрязват и изправят понякога. Затова пластичните хирурзи не препоръчват на операцията да се подлагат жени с къдрава коса.

Източник: krasivi.bg