Автор
Ева Лъчезарова

Кои са основните врагове на секса?

Какво може да развали сексуалния ви живот? Оказва се, че факторите, които могат да повлияят отрицателно на либидото ви са много.

Европейски сексолози направиха списък на основните врагове на удоволствието по време на секс. Първо място в класирането са заели т. нар. лоши навици. Пушенето и консумацията на алкохол води до намаляване на сексуалното желание.

Следващият „рисков фактор" ни се стори доста интересен. А това са сексуалните образи, с които ни заливат от телевизионния екран и списанията. Оказва се, че моделката с огромни гърди или секси мачото, които ни представят медиите, биха могли да ни накарат да загубим интерес към партньора си.

Следващият фактор, който може да повлияе зле на сексуалния ни живот, е работохолизмът. Ако мислим само и единствено за работа, рискуваме рязко да намалим желанието си за секс или още по-лошо - то напълно да изчезне.

При жените особено важни са отношенията с партньора и доверието в него. Непрекъснатите караници в една връзка могат да бъдат също толкова пагубни за интимните отношения, колкото и лошите навици.